Најсу за одбрану Љуштакуа 2.200 евра по дану

Џефри Најс, који ће пред Специјалним судом у Хагу бранити бившег припадника ОВК Самија Љуштакуа, тражио је од косовског тима 2.200 евра по дану и надокнаду путних трошкова, пише "Зери".

Лист подсећа да је Најс у Хашком трибуналу био тужилац у поступку некадашњем председнику Србије и СРЈ Слободану Милошевићу, којег је називао "балканским касапином" и тврдио да има доказе за његове наводне злочине.

Подсећа се такође да Милошевић није доживео пресуду Хашког трибуна.

Најса је као адвоката сада ангажовао Сами Љуштаку кој се борио против, како се наводи, режима Милошевића.

Он ће представљати одбрану за бившег команданта Дреничке зоне, пред Специјализованим већима у Хагу.

Џерфи Најс ће од сада па надаље бити у косовском тиму и то не само у одбрани Љуштакуа.

Зери пише да је то потврдио и Дритон Љајчи који води Канцеларију задужену за помоћ оптуженим припадницима ОВК.

Љајчи је рекао да је Џефри Најс је ангажован да буде део одбране команданта Дреничке зоне, Самија Љуштакуа.

Када је реч о средствима, која су потребна да би се платио адвокат какав је Џефри Најс, она ће бити додељена из косовског буџета. Према документу који поседује Канцеларија за заштиту оптужених, види се да је Британац тражио 2.200 евра за дан одбране Љуштакуа, као и за путне трошкове.

"Новац је опредељен и очекујемо да се сусретнемо са адвокатом Најсом у Хагу. Али, чекамо и на усвајање косовског буџета како би све било у реду", навео је Љајчи.

Додао је да ће се усвајањем буџета определити и свота за плату Најса и остале адвокате који су ангажовани у том процесу.

Специјални суд је основан у августу 2015. године, а овај орган је после више од две године почео да позива на испитивање бивше припаднике и команданте ОВК-а.

број коментара 3 Пошаљи коментар
(понедељак, 14. јан 2019, 22:23) - anonymous [нерегистровани]

Za dobru lovu

Sve može.

(понедељак, 14. јан 2019, 13:05) - anonymous [нерегистровани]

Ne znate Vi sta je buka

Pa neka mi neko jos prica o ovome sudu.Ima li tu sukoba interesa?A tek da li taj čovek imalo moralan.A nazivaju ga međunarodi sud.Šta se događa ovom svetu?

(понедељак, 14. јан 2019, 13:05) - anonymous [нерегистровани]

Neznate Vi sta je buka

Pa neka mi neko jos prica o ovome sudu. Imali tu sukoba interesa? A tek dali taj čovek imalo moralan. A nazivaju ga međunarodi sud. Šta se događa ovom svetu?