Притвор ухапшенима током велике полицијске акције

Петру Гузијану и Алену Циглеру ухапшенима током велике акције полиције, Виши суд у Београду одредио је притвор. За Чабом Дером расписана је потерница. Одређен притвор до три месеца за тројицу осумњичених за диловање хероина.

Виши суд у Београду одредио је притвор Петру Гузијану, сину убијеног Јована Гузијана Цунера, осумњиченог да је покушао да убије Драгана Миладиновића Гагеца, бившег припадника земунског клана прошле године у августу.

Портпаролка суда Бојана Станковић изјавила је Танјугу да је Гузијану одређен притвор због опасности од бекства, околности које указују да ће утицати на сведоке као и да би у кратком року могао да понови кривично дело.

Петар Гузијан се сумњичи да је у августу прошле године у Булевару Михајла Пупина био сувозач у аутомобилу из којег је пуцано на Миладиновића, који је био на мотору. Стрелци су Миловановића промашили.

Гузијан је ухапшен у петак у великој акцији полиције на сузбијању тешких кривичних дела.

Расписана потерница за Дером

За Чабом Дером расписана је потерница због сумње да је директни извршилац убиства на Небојшу Милошевића на Бановом Брду 5. јануара, док је његовом саучеснику Алену Циглеру званом Мачка одређен притвор.

"Виши суд у Београду је одредио притвор Деру и наложио расписивање потернице јер је у бекству", рекла је Танјугу Станковићева.

Дер и Циглер се сумњиче за кривично дело тешко убиство на подмукао начин у саизвршилаштву.

Ово убиство је забележено камером са околне зграде, а на снимку се види како застаје аутомобил из којег излази мушкарац у белој јакни, извлачи пиштољ из торбе и пуца у њега, потом улази у возило и бежи у непознатом правцу.

Медији пишу да је Чаба Дер плаћени убица који је пре око годину дана изашао из затвора где је робијао због убиства криминалца Бранислава Јелачића 2004. године.

Циглер је ухапшен у Суботици, а сумња се да је он возио аутомобил "пунто" којим се Дер довезао до места злочина. Возило је пронађено у Београду.

Циглер је у октобру прошле године изашао са вишегодишње робије.

Притвор до три месеца за дилере хероина

Виши суд у Београду одредио је притвор до три месеца за тројицу осумњичених за диловање хероина који су ухапшени пре два дана у великој полицијској акцији.

Притвор је одређен Драгану Јанкову, Стевици Митићу и Славку Симићу.

Портпарол суда Бојана Станковић изјавила је Танјугу да је судија за претходни постипак осумњиченима одредио притвор због опасности да би могли да понове кривично дело, а једном од њих и јер би могао да уточе на сведоке.

Њима се на терет ставља кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога извршено у групи.

Приликом претреса, полиција је од њих пронашла и запленила око 260 пакетића хероина.

У редовоном поступку биће процесуирано и пет осимњичених за куповину хероина, који ће се бранити са слободе.

број коментара 1 пошаљи коментар
(недеља, 13. јан 2019, 17:38)
anonymous Lala [нерегистровани]

E ljudi ,

Gore neg u Al Kaponeovo vreme .