Двојица команданата ОВК у недељу у Хагу, Љуштаку ангажовао Џефрија Најса

Бивши команданти тзв. ОВК, Сами Љуштаку и Рустем Мустафа у недељу ће отпутовати у Хаг, где ће бити саслушани у Специјалном суду за ратне злочине на Косову.

Некадашњи тужилац Хашког трибунала Џефри Најс браниће бившег команданта ОВК Самија Љуштакуа пред Специјалним судом за ратне злочине на Косову, преноси приштински Експрес.

Љуштаку је потврдио да је ангажовао Џефрија Најса, британског правника за којег је приштинска штампа писала да га је тадашњи премијер Хашим Тачи ангажовао да припреми одбрану бивших чланова тзв. ОВК, али да је сарадња прекинута због дуга.

Сами Љуштаку и Рустем Мустафа сутра ће редовном авионском линијом отпутовати у Хаг, рекао је адвокат Аријанит Коци за сајт приштинске Кохе.

"Сутра ћу заједно са својим клијентима Самијем Љуштаком и Рустемом Мустафом отпутовати у Хаг. Одлетећемо редовном линијом, а не приватном како је раније објављено", рекао је Коци.

Љуштаку и Мустафа су једни од бивших вођа тзв. ОВК који су добили позив Специјалног суда.

Приштинска Газета Блиц објавила је тврдње посланика Иницијативе за Косово Миљајима Зеке да је у Приштину стигао позив и за председника косовског парламента Кадрија Весељија, али да не зна да ли га је Весељи примио.

Ове наводе нису коментарисали ни у Весељијевом кабинету, ни у странци ДПК.

Зека, такође, каже да позив може да очекује и косовски председник Хашим Тачи, те да је он већ ангажовао адвокате. Тврди да је Тачи два или три пута имао контакте са представницима овог суда.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара