Двојица команданата ОВК у недељу у Хагу, Љуштаку ангажовао Џефрија Најса

Бивши команданти тзв. ОВК, Сами Љуштаку и Рустем Мустафа у недељу ће отпутовати у Хаг, где ће бити саслушани у Специјалном суду за ратне злочине на Косову.

Некадашњи тужилац Хашког трибунала Џефри Најс браниће бившег команданта ОВК Самија Љуштакуа пред Специјалним судом за ратне злочине на Косову, преноси приштински Експрес.

Љуштаку је потврдио да је ангажовао Џефрија Најса, британског правника за којег је приштинска штампа писала да га је тадашњи премијер Хашим Тачи ангажовао да припреми одбрану бивших чланова тзв. ОВК, али да је сарадња прекинута због дуга.

Сами Љуштаку и Рустем Мустафа сутра ће редовном авионском линијом отпутовати у Хаг, рекао је адвокат Аријанит Коци за сајт приштинске Кохе.

"Сутра ћу заједно са својим клијентима Самијем Љуштаком и Рустемом Мустафом отпутовати у Хаг. Одлетећемо редовном линијом, а не приватном како је раније објављено", рекао је Коци.

Љуштаку и Мустафа су једни од бивших вођа тзв. ОВК који су добили позив Специјалног суда.

Приштинска Газета Блиц објавила је тврдње посланика Иницијативе за Косово Миљајима Зеке да је у Приштину стигао позив и за председника косовског парламента Кадрија Весељија, али да не зна да ли га је Весељи примио.

Ове наводе нису коментарисали ни у Весељијевом кабинету, ни у странци ДПК.

Зека, такође, каже да позив може да очекује и косовски председник Хашим Тачи, те да је он већ ангажовао адвокате. Тврди да је Тачи два или три пута имао контакте са представницима овог суда.

број коментара 6 пошаљи коментар
(недеља, 13. јан 2019, 12:29)
anonymous Lala [нерегистровани]

E da,

Haag , velika je to" berza rada " možda će i Gos'n Merona neko od ovih zločinaca (nebi me iznenadilo ) angažovati da ga brani .

(недеља, 13. јан 2019, 00:33)
anonymous [нерегистровани]

Potvrda

Samo potvrda, da su ga ti isti plaćali i kada je bio tužilac. Pametnom dosta. A oni odoše samo da prodju legalnu proceduru i da se mogu legalno kretati kao slobodni ljudi.

(субота, 12. јан 2019, 22:05)
anonymous [нерегистровани]

I to smo docekali...

...da bivsi tuzilac brani zlocince.Mozda nekoga cudi,a mozda mnoge i ne!
Mozda ovo sve govori o Haskom sudu i njegovom odnosu prema dogadjajima na prostoru bivse SFRJ.

(субота, 12. јан 2019, 21:57)
anonymous [нерегистровани]

HAG?

Biće isto kao sa Haradinajem... Ne znam da li taj Hag nama u Srbiji bilo šta više znači i da neko veruje u pravdu u tom sudu..

(субота, 12. јан 2019, 21:57)
anonymous [нерегистровани]

Bice , nista

Ovo je samo predstava za javnost, a i da se oslobode optuzbi i tako docara situacija da je tzv. OVK bezgresna.

(субота, 12. јан 2019, 21:44)
Djekna [нерегистровани]

Sumnjivo mi

Meni bre ovo nesto sumnjivo da oni ovako olako odlaze u Hag pred sud. Niko da se buni, niko da protestuje, niko da pobegne,... Bojim se da svi oni unapred vec znaju da ce biti oslobodjeni svih optuzbi, pa onda zasto da ne odu?