Суђење "шкаљарцима" одложено, Ниловић поново ухапшен

Виши суд у Београду одложио је за 1. март суђење двојици оптужених за недозвољено ношење оружја, који су 2017. године ухапшени у београдском ресторану "Дурмитор". За њих медији пишу да су припадници такозваног "шкаљарског клана" из Црне Горе.

Суђење је одложено Митру Муратовићу и Милошу Ниловићу, јер је Ниловић ухапшен у среду и задржан у полицији, а иначе се бранио са слободе. Више детаља о његовом хапшењу није саопштено.

На следећем суђењу очекује се испитивање вештака за ДНК.

У акцији "Дурмитор" је 1. јуна 2017. године полиција ухапсила укупно 10 особа, али су се након истраге на оптужници нашла само Муратовић, Ниловић и Илија Зец.

Зец је, међутим, у мају 2018. на основу споразума о признању кривичног дела са Вишим јавним тужилаштвом, осуђен на условну казну затвора од 10 месеци са роком провере од три године и новчану казну од 20.000 динара.

При хапшењу су код Муратовића пронађена два пиштоља. Тужилаштво сматра да је он власник једног, док су други пиштољ наизменично носили он и Ниловић.

На суђењу у јулу, вештак је обзнанио да је током вештачења дошло до пропуста и да је на пиштољу који је пронађен код Муратовића, нађен и ДНК М. В, који је такође ухапшен у акцији "Дурмитор", али није оптужен.

Тужилаштво је након тога, предложило ново вештачење да би се отклониле нејасноће, а то вештачење треба да буде представљено на следећем суђењу.

Муратовић је на почетку суђења у мају прошле године негирао кривично дело тврдећи да је кренуо да преда оружје у полицијску станицу преко пута ресторана, али да је ухапшен пре него што је успео да то уради.

Он је у притвору од хапшења 1. јуна 2017, због опасности да ће поновити кривично дело, јер је и раније осуђиван због ношења оружја.

Муратовић и Ниловић оптужени су за кривично дело недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја.

"Шкаљарски клан" се иначе у Србији и Црној Гори повезује са низом убистава и трговином наркотика, а појединим припадницима је недавно забрањен улазак у Србију одлуком надлежних у МУП-у.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво