Повратак у затвор – отмица, изнуда, претње

Ненад Радовић, који је 2003. године успео да побегне из затвора у Сремској Митровици где је издржавао 10-годишњу казну и потом починио низ кривичних дела док је био у бекству, правоснажно је осуђен на још седам година затвора.

На јединстевну казну од седам година и новчану казну од 40.000 динара, Ненад Радовић осуђен је због две отмице током 2009. године, преваре и фалсификованих исправа.

Апелациони суд је потврдио првостепену пресуду Вишег суда у Београду из септембра прошле године и правоснажно га осудио на поменуте казне.

Радовић је, према писању медија, 2003. године побегао из затвора, где је од 1997. године служио 10-годишњу казну на коју је био осуђен због разбојништава, нелегалног поседовања оружја, фалсификовања докумената.

После хапшења 2010. године враћен је у затвор на одслужење те казне.

У пресуди која је објављена на сајту Апелационог суда, наводи се да је Радовић осуђен јер је са још двојицом Н. Н. лица 7. августа 2009. године у Добановцима отео И. В. у намери да од њега изнуди 50.000 евра, као и јер је са Н. Н. "Миланом" 16. децембра исте године у Добановцима отео С. Ђ. у намери да и од њега изнуде исту суму новца.

Оштећене су тукли, везивали и претили им убиством.

Према ставу Апелационог суда, за Радовића није било олакшавајућих околности, док су отежавајуће околности његов ранији живот, као и упорност и безобзирност при извршењу кривичних дела отмице.

број коментара 0 пошаљи коментар