Возач погинуо, мајка животно угрожена, беба пребачена у Крагујевац

У судару аутобуса и аутомобила на путу Крушевац–Каоник погинуо је 26-годишњи мушкарац. У аутомобилу је била и жена у поодмаклој трудноћи коју су царским резом породили у крушевачкој болници. Она је у тешком стању, а беба има задовољавајуће виталне параметре. Возачу крушевачког "Југопревоза" одређено је полицијско задржавање.

Несрећа се догодила у 6.45, на Чокотином брду. Возач "фијат пунта" је страдао на лицу места, док су три особе из аутомобила повређене. Сви су превезени у крушевачки Ургентни центар.

Две особе су задобиле тешке повреде, међу њима и трудница, којој је хитно урађен царски рез.

"Постоперативно су настављене мере реанимације, она је у изузетно тешком општем стању, витални параметри нису задовољавајући. Борба за њен живот је у току", каже за РТС анестезиолог др Савко Марковић.

Марковић истиче да су код бебе успостављени задовољавајући витални параметри и да је она превезена у Клинички центар у Крагујевцу.

Докторка Драгана Ристић је рекла да је беба примљена у општем тешком стању и да је смештена у Центар за неонатологију и прикључена на респиратор.

У крушевачкој болници задржана је и 20-годишња девојка која се налазила у "пунту" због повреда грудног коша. Трећи повређени, мушкарац, после указане помоћи пуштен је на кућно лечење. 

Од силине ударца оба возила завршила су тридесетак метара ван пута. 

Због постојања основа сумње да је извршио кривично дело против безбедности јавног саобраћаја, возачу аутобуса Ј. Б. (1982) из околине Крушевца одређено је задржавање до 48 сати. 

Претпоставља се да је аутобус, због снега на коловозу који је ноћас нападао, проклизао на низбрдици, прешао у супротну, леву траку и ударио у аутомобил.

Иначе, Чокотино брдо на регионалном путу Д-215 је проблематична деоница за возаче, посебно приликом лоших временских услова.

број коментара 8 пошаљи коментар
(четвртак, 10. јан 2019, 16:00)
Стари Мића [нерегистровани]

Како Одговор

Није то технички преглед већ недисциплиновани возачи.  Ђаво је однео шалу. Преостаје једино јако строге казне са одузимањем дозвола на више година и високе новчане казне. Другог избора нема.

(четвртак, 10. јан 2019, 15:08)
Боки [нерегистровани]

Како

Како овако древни аутобуси уопште пролазе техничке прегледе?

(четвртак, 10. јан 2019, 13:55)
anonymous Zora [нерегистровани]

strasno

saucesce... neka gospod bog sacuva ostale

(четвртак, 10. јан 2019, 12:58)
Игор [нерегистровани]

Вишеструка одговорност

Вероватно да возач сноси део одговорности за несрећу, као вероватно и превозник, јер толико стар аутобус сигурно није у технички беспрекорном стању, а вероватно није ни зимске гуме имао, а ни пут вероватно није био очишћен од снега, итд...

(четвртак, 10. јан 2019, 12:21)
anonymous [нерегистровани]

Vozac

Na zalost sve cesce cemo da citamo vesti gde su vozaci autobusa krivi, pre nekoliko dana u sudaru sa vozom kriv vozac autobusa sada opet, vec osecamo posledice odlaska vozaca D i E kategorije za Nemacku!

(четвртак, 10. јан 2019, 12:14)
Драган [нерегистровани]

Крш

Оваквог аутобуса ни у Бангладешу нема. Срамота! И не проклизао, стар је најмање 40 година. И како то бива код нас, возач је једини кривац.

(четвртак, 10. јан 2019, 10:44)
anonymous [нерегистровани]

ma nemoj

Nije vozač izvršio krivično delo ,nego onaj koji nije očistio put i onaj ko ga je naterao da vozi iako je znao da nije bezbedno.

(четвртак, 10. јан 2019, 10:35)
anonymous [нерегистровани]

Komentar

Autobus nije imao zimske gume zato je i proklizao.