Возач погинуо, мајка животно угрожена, беба пребачена у Крагујевац

У судару аутобуса и аутомобила на путу Крушевац–Каоник погинуо је 26-годишњи мушкарац. У аутомобилу је била и жена у поодмаклој трудноћи коју су царским резом породили у крушевачкој болници. Она је у тешком стању, а беба има задовољавајуће виталне параметре. Возачу крушевачког "Југопревоза" одређено је полицијско задржавање.

Несрећа се догодила у 6.45, на Чокотином брду. Возач "фијат пунта" је страдао на лицу места, док су три особе из аутомобила повређене. Сви су превезени у крушевачки Ургентни центар.

Две особе су задобиле тешке повреде, међу њима и трудница, којој је хитно урађен царски рез.

"Постоперативно су настављене мере реанимације, она је у изузетно тешком општем стању, витални параметри нису задовољавајући. Борба за њен живот је у току", каже за РТС анестезиолог др Савко Марковић.

Марковић истиче да су код бебе успостављени задовољавајући витални параметри и да је она превезена у Клинички центар у Крагујевцу.

Докторка Драгана Ристић је рекла да је беба примљена у општем тешком стању и да је смештена у Центар за неонатологију и прикључена на респиратор.

У крушевачкој болници задржана је и 20-годишња девојка која се налазила у "пунту" због повреда грудног коша. Трећи повређени, мушкарац, после указане помоћи пуштен је на кућно лечење. 

Од силине ударца оба возила завршила су тридесетак метара ван пута. 

Због постојања основа сумње да је извршио кривично дело против безбедности јавног саобраћаја, возачу аутобуса Ј. Б. (1982) из околине Крушевца одређено је задржавање до 48 сати. 

Претпоставља се да је аутобус, због снега на коловозу који је ноћас нападао, проклизао на низбрдици, прешао у супротну, леву траку и ударио у аутомобил.

Иначе, Чокотино брдо на регионалном путу Д-215 је проблематична деоница за возаче, посебно приликом лоших временских услова.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво