Хаљити: Специјални суд позваће све из извештаја Дика Мартија

Потпредседник косовског парламента Џавит Халити, који је и сам био припадник ОВК, изјавио је да ће Специјални суд за ОВК позвати све оне чија се имена помињу у извештају Дика Мартија, уколико пронађе доказе за то.

У средишту навода из извештаја Дика Мартија налази се Хашим Тачи, а у извештају су поменути Шаип Муја, Кадри Весељи, Азем Сиља, Фатмир Љимај, Џавит Хаљит и Рамуш Харадинај.

Прва група бивших припадника ОВК данас, посебним авионом из Приштине иде за Хаг где ће их саслушати тужиоци специјалног суда за злочине почињене током рата.

Већ је извесно да се у летелицу неће укрцати двојица припадника ОВК – Сулејман Сељими и Рамзи Шаља.

Сељими је у затворској болници због, како наводе медији, повраћања и несвестице, па је његов одлазак у Хаг одложен за десетак дана а Шаља је нестао после објављивања списка позваних у Хаг и за њим је расписана потерница.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво