Сви правоснажно ослобођени за покушај убиства Сандуловића

Апелациони суд у Београду правоснажно је ослободио од оптужби Зорана Тешића и још тројицу окривљених оптужби за покушај убиства Николе Сандуловића 2010. године подметањем експлозива под аутомобил његовог пријатеља у Земуну, 18. јануара 2010. године, објављено је на сајту тог суда.

Овом пресудом потврђена је одлука Вишег суда у Београду од 24. маја прошле године којом су поред Тешића, Драган Ражнатовић, Милош Ристановић и Драгослав Пејић ослобођени од оптужбе да су извршили кривично дело тешко убиство у покушају у стицају са кривичним делом изазивање опште опасности.

Оштећени су ради остваривања својих имовинско-правних захтева упућени на парницу.

У образложењу одлуке Апелационог суда се наводи да је првостепени суд правилно закључио да није доказано да су окривљени извршили кривична дела на месту и на начин описан у оптужници, за шта је дао "јасне, уверљиве и непротивречне разлоге".

Недоказаном оптужницом Тешићу, Ражнатовићу, Ристановићу и Пејићу било је стављено на терет да су 18. јануара 2010. године, на паркинг простору у Земуну, покушали да убију Сандуловића, као и П. Ј., Т. Т. и Г. Ђ. постављењм експлозивне направе под ауто Г. Ђ.

Сандуловић је том приликом задобио тешку телесну повреду а остали су лакше повређени.

Током суђења окривљени и оштећени често су упућивали једни другима увредљиве коментаре, а једном приликом је дошло и до кошкања у ходнику Палате правде, када је реаговала и судска стража.

Првом првостепеном пресудом Вишег суда у Београду из 2011. Тешић је био осуђен на седам година затвора за покушај тешког убиства Сандуловића, када му је укинут притвор и пуштен је да се брани са слободе, док су Ражнатовић, Ристановић и Пејић и тада били ослобођени оптужби за изазивање опште опасности.

Ту пресуду је међутим укинуо Апелациони суд и наложио да се суђење понови, а након поновљеног суђења сви су ослобођени што је сада и потврђено.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво