Тужилаштво тражи условни затвор и новчану казну за Ровчанина

Прво основно тужилаштво у Београду поднело је суду оптужни предлог против бившег директора Контроле летења Србије и Црне Горе Радојице Ровчанина којим га терети за спречавање доказивања.

Оптужним предлогом, који је суду поднет 20. децембра, тужилаштво тражи условну казну за Ровчанина од годину и четири месеца затвора са роком провере од три године.

Такође тражи и новчану казну од 85.000 динара, рекла је за Танјуг портпаролка тужилаштва Александра Ђенадић.

За кривично дело за које се терети запрећена је казна од шест месеци до пет година затвора и новчана казна.

Ровчанин се терети за кривично дело спречавање доказивања, а кривичну пријаву против њега је поднео некадашњи министар Срђан Срећковић, који је након те функције радио у СМАТСА.

Тужилаштво сумња да је Ровчанин од децембра 2015. до септембра 2016. године, користећи функцију директора Контроле летења, обавио више незаконитих радњи према Срећковићу са циљем да га застраши и утиче на његово сведочење у случају који се у то време водио против Ровчанина за недозвољене полне радње.

Почетак суђења је заказан за 5. фебруар пред Првим основним судом и Београду.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи