Наркотици скривени у киндер јајету

На улазу граничног прелаза Келебија приликом контроле аутомобила с аустријским таблицама цариници су открили непријављену робу, коју је 31-годишњи српски држављанин држао у ранцу који се налазио на задњем седишту.

Заплењено је чак четрнаест сатова "касио", "самсунг", "гармин" и "сунто", три резервне наруквице за ручне сатове, као и четири уређаја за мерење крвног притиска, чија је тржишна вредност преко 6.000 евра. 

Дан раније на истом граничном прелазу цариници су у комбију швајцарских регистарских ознака којим су двојица држављана те земље од Призрена путовали ка Швајцарској, пронашли скривени пиштољ "лугер".

Тајни товар, завијен у мушки доњи веш, откривен је у фабричкој шупљини испод волана, док је 50 пратећих метака пронађено у торбици са личним стварима возача.

Кријумчареног оружја је било и на улазу Батроваца, када су царински службеници 4. јануара запленили расклопљену пушку марке "маузер", коју је "прећутао" држављанин Швајцарске, а претходно је замотао у ћебе, па сакрио у гепеку БМВ-а.

На улазу граничног прелаза Градина 7. јануара 2019. године у два наврата су откривени прекршаји у којима је било више актера.

Када је "ауди" немачких регистарских ознака који се кретао ка Немачкој стигао на ред за контролу, 40-годишњи држављанин Турске који се налазио за воланом и 25-годишњи румунски држављанин на месту сувозача су на питање царинских службеника да ли имају нешто да пријаве, одговорили су да немају ништа осим личног пртљага.

Цариници су, мађутим, током прегледа аутомобила у тапацирунгу инструмент-табле уочили да иза касете за документа вире паклице цигарета "камел". Пребројавши их, установили су да се ради о 70 кутија.

Путници су поделили одговорност за прекршај, па се тако као власник половине кријумчарених цигарета - 700 комада, пријавио возач, а друге половине сувозач.

Истога дана на истом граничном прелазу заплењена је и мања количина различитих врста дрога која је пронађена код двоје 30-годишњака из Бугарске.

Прекршај је откривен у аутобусу бугарских регистрација који је из Бургаса путовао ка Хамбургу, а сумњиви путници одвојени су за детаљну контролу.

Утврђено је да један путник у џепу панталона носи кутијицу од киндер јајета и у њој кесицу са приближно 10 грама беле прашкасте материје у груменима за коју се сумња да је амфетамин, док је његова сапутница у паковање влажних марамица сакрила три ручно увијене цигарете са марихуаном.

број коментара 0 пошаљи коментар