Гаши: Сви позвани у Хаг су у статусу осумњичених

Приштински адвокат, Тома Гаши каже да је Специјални суд позвао на саслушање више особа, бивших припадника ОВК. Наводи да су нека од тих имена објављена, а да нека нису, али да су сви они позвани у статусу осумњичених.

Тома Гаши је за Зери онлајн рекао да сви до сада позвани, чија имена су објављена, позвани као осумњичени за злочине почињене над Србима током протеклог рата.

"Сви који су позвани у Хаг, иако то не кажу, су позвани у својству осумњичених, а не сведока, а након њихових изјава Тужилаштво може тражити да буду ухапшени", навео је Гаши.

Додао је да сви они добро знају у ком својству су позвани и какава су њихова права.

"Тужилаштво је у позивима послало и писма у којима се тражи одређена документација", рекао је Гаши.

Гаши сматра да ће ова година бити година Специјалног суда.

"Сви позвани ће бити саслушани у Хагу, а не на Косову", нагласио је Гаши.

Раније је обелодањено да су позиве добили бивши команданти и припадници тзв. ОВК Рустем Мустафа, Сокол Добруна, Назиф Мехмети, Сами Љуштаку, Ремзи Шаља, Сафт Шаља...

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво