Шарићу продужен притвор, коначна одлука на Апелационом суду

Кривично ванпретресно веће Специјалног суда поново је донело решење којим је Дарку Шарићу и још тројици окривљених за шверц кокаина продужило притвор.

Апелациони суд прошле седмице је укинуо решење којим је Шарићу и осталима продужен притвор након изрицања пресуде јер, како је образложио, нису јасни разлози због којих је притвор нужна мера, односно што не може да се замени блажом мером, потврдила је Танјугу портпаролка Апелационог суда Мирјана Пиљић.

Тужилаштво за организовани криминал успротивило се било којој блажој мери од притвора, јер би то подразумевало да се Шарић и остали надаље бране са слободе, кажу у том тужилаштву за Танјуг.

Због тога је данас кривично ванпретресно веће Специјалног суда поново донело решење којим је Шарићу и осталима продужило притвор, рекла је за Танјуг портпарол суда Бојана Станковић.

Међутим, и на ново решење одбрана има право да уложи жалбу Апелационом суду, који треба да донесе коначну одлуку о притвору.

Шарић је у притвору скоро пет година.

Претходно је био више од четири године у бекству, а предао се надлежним органима у марту 2014. године и од тада је у притвору.

Након поновљеног суђења почетком децембра Шарић је осуђен на максималну казну од 15 година затвора, као организатор криминалне групе која је шверцовала кокаин из Латинске Америке у Западну Европу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво