Шарићу продужен притвор, коначна одлука на Апелационом суду

Кривично ванпретресно веће Специјалног суда поново је донело решење којим је Дарку Шарићу и још тројици окривљених за шверц кокаина продужило притвор.

Апелациони суд прошле седмице је укинуо решење којим је Шарићу и осталима продужен притвор након изрицања пресуде јер, како је образложио, нису јасни разлози због којих је притвор нужна мера, односно што не може да се замени блажом мером, потврдила је Танјугу портпаролка Апелационог суда Мирјана Пиљић.

Тужилаштво за организовани криминал успротивило се било којој блажој мери од притвора, јер би то подразумевало да се Шарић и остали надаље бране са слободе, кажу у том тужилаштву за Танјуг.

Због тога је данас кривично ванпретресно веће Специјалног суда поново донело решење којим је Шарићу и осталима продужило притвор, рекла је за Танјуг портпарол суда Бојана Станковић.

Међутим, и на ново решење одбрана има право да уложи жалбу Апелационом суду, који треба да донесе коначну одлуку о притвору.

Шарић је у притвору скоро пет година.

Претходно је био више од четири године у бекству, а предао се надлежним органима у марту 2014. године и од тада је у притвору.

Након поновљеног суђења почетком децембра Шарић је осуђен на максималну казну од 15 година затвора, као организатор криминалне групе која је шверцовала кокаин из Латинске Америке у Западну Европу.

број коментара 0 Пошаљи коментар