Ухапшено троје због пореске утаје и прања новца

Краљевачка полиција ухапсила је три особе због сумње да су починиле пореску утају, прање новца и злоупотребу положаја одговорног лица.

Ухапшени су М. П. (58) због постојања основа сумње да је извршио кривична дела пореска утаја и прање новца, Р. Л. (53) због постојања основа сумње да је кривична дела злоупотреба положаја одговорног лица, прање новца и прање новца у саизвршилаштву и Б. Ј. (64) због сумње да је починио кривична дела прање новца у саизвршилаштву и злоупотреба положаја одговорног лица.

Ухапшени Р. Л., као одговорно лице предузећа "Дени стил" и Националне задруге "Спас", и Б.Ј., као одговорно лице предузећа "Ер Палас", осумњичени су да су 2017. и 2018. године сачињавали излазне рачуне према предузећу "Мом Пан", чије је одговорно лице осумњичени М.П., а у које су уносили податке неистините садржине.

Како се сумња, иако су знали да до стварног промета робе није дошло и да се ради о симулованим пословним односима, они су књижили фактуре на основу којих су потом на рачуне предузећа "Дени стил", "Ер Палас" и Националне задруге "Спас" примили уплате од предузећа "Мом Пан" у укупном износу од око 45 милиона динара.

Р. Л. и Б. Ј. се терете да су потом уплаћени новац подизали са рачуна предузећа и давали га на руке осумњиченом М. П., за шта су узимали као накнаду за извршену услугу по једној исплати од два до четири одсто.

Осумњичени М. П. се, такође, терети да је пореском утајом оштетио буџет Републике Србије за укупан износ од 8.223.722 динара.

Њима је одређено задржавање до 48 часова, након чега ће уз кривичну пријаву бити привидени Вишем јавном тужилаштвом у Краљеву.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво