У току уклањање крана у Таковској, сутра нормализација саобраћаја

У Таковској улици, код броја 37, пукла је цев услед чега је пропао кран на градилишту. Почело демонтирање крана које може потрајати и до сутра поподне, каже градоначелник Зоран Радојичић. Претходно су евакуисани радници и станари околних зграда, сазнаје РТС.

Градоначелник Београда Зоран Радојичић изјавио је да је у току демонтирање крана на градилишту у Таковској улици, који се данас накривио услед пуцања водоводне цеви у тој улици и дестабилизације подлоге.

На лице места су стигла три помоћна возила која помажу демонтирање и осигурање проблематичног крана, рекао је Радојичић новинарима у Београду.

"У идеалним условима радови ће трајати до јутра, а ако дође до непредвиђених проблема могу потрајати до сутра поподне. Снабдевање воде ће бити путем цистерне. Тренутно ништа није до градских власти, јер је реч о приватном градилишту", навео је Радојичић.

Полиција је претходно блокирала пролаз из предострожности, кажу за РТС у МУП-у.

Како сазнајемо, осим радника са градилишта евакуисани су и станари околних зграда.

Репортер РТС-а јавља да се кран од поднева нагнуо додатних четири милиметара.  

Блокиран је део Таковске улице од угла са Светогорском до Ботаничке баште.

Око 17 часова Таковска је отворена до угла са Светогорском улицом за тролејбусе на линији 41, док Светогорском улицом ка Таковској дозвољено кретање путничких аутомобила. 

За саобраћај је затворен и део Улице Џорџа Вашингтона, од угла са Палмотићевом до угла са Таковском улицом.

Уколико се кран висок 30 метара уклони до јутра, саобраћај би могао током сутрашњег дана да се нормализује. У супротоном возила ће и даље саобраћати по тренутном режиму. 

Пролаз је забрањен и пешацима. 

Полиција је на терен изашла по пријави грађана.

Изменe градског саобраћаја

Возила са линије број 79 у оба смера саобраћају улицама Цвијићева, Булевар деспота Стефана, Џорџа Вашингтона и даље редовном трасом.

Аутобуси на линији 23 у смеру према Видиковцу саобраћају улицама Цвијићева, Старине Новака, Београдска, Трг Славија, Немањина, Савска.

У смеру према Карабурми саобраћају улицама Кнеза Милоша, Немањина, Трг Славија, Београдска, Старине Новака, Цвијићева и даље редовном трасом.

Трамвајске линије број 2Л, 5 и 10 су преусмерене према Омладинском стадиону, док су линије тролејбуса број 28 и 40 укинуте.

Успостављена је аутобуска линија 5А (СРЦ "Милан Гале Мушкатировић" - Вуков споменик) на релацији СРЦ "Милан Гале Мушкатировић", Тадеуша Кошћушка, Цара Душана, Џорџа Вашингтона, Булевар деспота Стефана, Цвијићева, Старине Новака, Краљице Марије, Вуков споменик.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи