У току уклањање крана у Таковској, сутра нормализација саобраћаја

У Таковској улици, код броја 37, пукла је цев услед чега је пропао кран на градилишту. Почело демонтирање крана које може потрајати и до сутра поподне, каже градоначелник Зоран Радојичић. Претходно су евакуисани радници и станари околних зграда, сазнаје РТС.

Градоначелник Београда Зоран Радојичић изјавио је да је у току демонтирање крана на градилишту у Таковској улици, који се данас накривио услед пуцања водоводне цеви у тој улици и дестабилизације подлоге.

На лице места су стигла три помоћна возила која помажу демонтирање и осигурање проблематичног крана, рекао је Радојичић новинарима у Београду.

"У идеалним условима радови ће трајати до јутра, а ако дође до непредвиђених проблема могу потрајати до сутра поподне. Снабдевање воде ће бити путем цистерне. Тренутно ништа није до градских власти, јер је реч о приватном градилишту", навео је Радојичић.

Полиција је претходно блокирала пролаз из предострожности, кажу за РТС у МУП-у.

Како сазнајемо, осим радника са градилишта евакуисани су и станари околних зграда.

Репортер РТС-а јавља да се кран од поднева нагнуо додатних четири милиметара.  

Блокиран је део Таковске улице од угла са Светогорском до Ботаничке баште.

Око 17 часова Таковска је отворена до угла са Светогорском улицом за тролејбусе на линији 41, док Светогорском улицом ка Таковској дозвољено кретање путничких аутомобила. 

За саобраћај је затворен и део Улице Џорџа Вашингтона, од угла са Палмотићевом до угла са Таковском улицом.

Уколико се кран висок 30 метара уклони до јутра, саобраћај би могао током сутрашњег дана да се нормализује. У супротоном возила ће и даље саобраћати по тренутном режиму. 

Пролаз је забрањен и пешацима. 

Полиција је на терен изашла по пријави грађана.

Изменe градског саобраћаја

Возила са линије број 79 у оба смера саобраћају улицама Цвијићева, Булевар деспота Стефана, Џорџа Вашингтона и даље редовном трасом.

Аутобуси на линији 23 у смеру према Видиковцу саобраћају улицама Цвијићева, Старине Новака, Београдска, Трг Славија, Немањина, Савска.

У смеру према Карабурми саобраћају улицама Кнеза Милоша, Немањина, Трг Славија, Београдска, Старине Новака, Цвијићева и даље редовном трасом.

Трамвајске линије број 2Л, 5 и 10 су преусмерене према Омладинском стадиону, док су линије тролејбуса број 28 и 40 укинуте.

Успостављена је аутобуска линија 5А (СРЦ "Милан Гале Мушкатировић" - Вуков споменик) на релацији СРЦ "Милан Гале Мушкатировић", Тадеуша Кошћушка, Цара Душана, Џорџа Вашингтона, Булевар деспота Стефана, Цвијићева, Старине Новака, Краљице Марије, Вуков споменик.

број коментара 2 Пошаљи коментар
(уторак, 18. дец 2018, 16:39) - miki [нерегистровани]

zasto?

Zasto se kran uopste tu nalazi? Svi koji su prolazili pored, nisu morali da budu strucnjaci da bi uocili niz nepravilnosti. Od samog mesta gde je postavljen kran do obelezavanja trotoara koji je tu u prekidu zbog krana. 

(уторак, 18. дец 2018, 12:57) - anonymous [нерегистровани]

Racionalno razmisljanje

Zasto smao ne ankerisu kran kao sto se to radi kod visokih zgrada za prvu susednu stabilnu konstrikciju, da moze bezbedno da se izvrsi demontaza krana?