Чека се одлука о притвореним Србима

Косовско правосуђе одлучује о наставку притвора или ослобађању тројице Срба, које косовско тужилаштво сумњичи да су умешани у убиство Оливера Ивановића 16. јануара у Косовској Митровици. У Основном суду у Приштини одржано је ново суђење, али ће се на одлуку чекати до краја дана или до сутра.

Одлука о новом суђењу донета је након интервенције Апелационог суда да се о њиховом останку у притвору или ослобађању поново одлучује. Апелациони суд је наложио преиспитивање одлуке о притвору, јер није било довољно доказа за њихово задржавање.

"Понашање специјалног тужилаштва заиста представља праву правосудну срамоту. Они свој захтев нити су допунили, нити су поступили по налогу који је Апелациони суд дао. Специјални тужилац је данас у сали усмено евентуално нешто мало допунио тај свој захтев и остао при старом који је Апелациони суд сам рекао да није правоснажан", каже адвокат Дејан Васић.

Адвокат Миро Делевић истиче да није јасно како су окривљени могли да остану и даље у притвору, ако је решење о притвору укинуто.

"Сада смо чули за термин поништено и настала је једна конфузија која нам није јасна и не можемо да је решимо у правном смислу", додаје Делевић.

Адвокат Негован Шарановић нагласио је да поништајем престају све правне последице акта који је донет.

"На основу те квалификације окривљени треба да буду пуштени на слободу и налазе се тренутно у противправном притвору", указао је Шарановић.

Недељко Спасојевић, Драгиша Марковић и Марко Рошић ухапшени су прошлог месеца у полицијској акцији у северном делу Косовске Митровице.

Тужилац Шућри Суља рекао је раније да тужилаштво у овом случају има још осумњичених и да се за њима трага.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво