Преврнуо се аутобус код Лесковца – троје погинуло, више од 30 повређених

Три особе погинуле код Печењевца, када је македонски аутобус, који се кретао из Скопља ка Београду, слетео са ауто-пута и преврнуо се.

Аутобус у којем је било 35 особа кренуо је синоћ око 20 часова из Прилепа у Беч, сазнаје РТС.

До несреће је дошло око 1.45, на ауто-путу у близини искључења за Лесковац, саопштио је МУП.

Први су у помоћ прискочили радници "Србија пута", који су успели да подигну аутобус. На лицу места погинуле су три особе, док су 32 повређене. У помоћ унесрећенима прискочили су и ватрогасци, осам екипа Хитне помоћи из Лесковца и Ниша, као и грађани који су се ту задесили.

Четворо најтежих пацијената збринуто је у Клиничком центру у Нишу, у лесковачкој Општој болници 28 од којих је на одељењима хирургије и ортопедије укупно шест путника, а на даљу дијагностику у Ниш послато је још троје.

"Још један пацијент са боловима у стомаку је пребачен на праћење, смештен је на интензивну негу хирургије, њихово стање је стабилно", каже Небојша Димитријевић, директор Опште болнице Лесковац.

Помоћник директора КЦ Ниш Александар Нагорни наводи да је код свих повређених у питању поли траума и да нико од њих у овом тренутку није животно угрожен.

Реакцијом лекара у Лесковцу и Нишу задовољни су у надлежном министарству.

Државни секретар Министарства здравља Ференц Вицко сматра да је рекција била правовремена, успешна и да ће се пацијенти на задовољство свих брзо опоравити.

Лесковац обезбеђује превоз за Македонију

На кућно лечење ће бити пуштено 14 пацијената, кажу у лесковачкој болници где ће пацијенти остати док не стигне превоз за Македонију који обезбеђује општина Лесковац.

Градоначелник Лесковца Горан Цветановић каже да ће локална власт путницима из аутобуса обезбедити смештај и храну до оног тренутка док им њихови рођаци не обезбеде превоз до Македоније.

Путници су за РТС рекли да је већина њих спавала у тренутку када је аутомобил слетео са пута и да нису били свесни шта се догодило. 

Увиђај је обављен, али још није саопштено зашто је дошло до несреће.

Узрок ове тешке несреће у којој је нажалост троје људи изгубило живот највероватније су и изузетно лоши временски услови и снег који је вејао после ледене кише.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво