Тачи Специјалном суду: Борба ОВК је била праведна

Косовски председник Хашим Тачи каже "да је борба Ослободилачке војске Косова (ОВК) била праведна и заснована на принципима слободе". Тачи је на Фејсбуку, реагујући на то што је неколико особа позвано да се јави канцеларијама Специјалног суда, навео да "сваки бивши борац треба да сачува и негује вредности борца".

"Косово је било жртва агресије Србије. Грађани Косова су у својој борби за слободу и независност жртвовали и своје животе. На Косову се десило етничко чишћење у мерама геноцида. Наша борба је праведна и заснована на принципима слободе и правде. Правда треба да постоји за све, без обзира на етничку припадност", навео је Тачи.

"Наши борци за слободу увек су били пример у региону, не бежећи од правде. И данас у новонасталој ситуацији, сваки бивши борац треба да сачува и негује вредности борца, и да се одазовe позиву који му је послао Специјални суд. Косово верује у истину, правду и транспарентне процесе. Само тако можемо да градимо европско Косово, на његовом сигурном путу према НАТО-у и Европској унији", написао је Тачи на свом Фејсбук профилу.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи