Притвор до 30 дана заменику начелника у полицији

Виши суд у Београду одредио је вечерас притвор до 30 дана заменику начелника Трећег одељења Полицијске управе за Београд осумњиченом за злоупотребу службеног положаја у продуженом трајању и трговина утицајем.

Судија за претходни поступак Посебног одељења за сузбијање корупције Вишег суда донео је решење којим је одредио притвор осумњиченом због опасности да ће утицати на сведоке и саокривљеног, рекла је Танјугу портпаролка суда Бојана Станковић.

На ово решење дозвољена је жалба кривичном ванпретресном већу у року од три дана.

МУП је раније данас саопштио је Д. Ј. ухапшен у акцији МУП-а на сузбијању финансијског криминала и корупције.

Д. Ј., за којег медији пишу да се зове Дејан Јовић, сумњичи се да је 1. новембра полицијском службенику ПС Звездара рекао да не предузима мере из своје надлежности према једном мушкарцу, за којим је била расписана потрага због кривичног дела насиље у породици.

У саопштењу полиције се додаје да је извршеним проверама у ПС Звездара утврђено да се по предмету није поступало у складу са законом, а полицијски службеник, против којег је поднета кривична пријава у редовном кривичном поступку, је осумњичен да је свесно обуставио даљи рад у том предмету.

Д. Ј. је осумњичен и да је у 16 ситуација неовлашћено приступао подацима грађана у систему ЈИС МУП-а и исте саопштавао трећим лицима.

Треће одељење полицијске управе бави се крвним и сексуалним деликтима.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво