Акција сузбијања криминала – ухапшен заменик начелника у полицији и још девет особа

Заменик начелника трећег одељења Полицијске управе за Београд Д. Ј. један је од десет ухапшених у акцији сузбијања финансијског криминала и корупције, незванично је потврђено РТС-у. Међу ухапшенима су још два полицијска службеника, бивши руководиоци Телекома и Комерцијалне банке.

Новости су јавиле да је Д. Ј. (1972), заменик начелника Одељења за крвне и сексуалне деликте, а МУП је саопштио да је он ухапшен због сумње да је извршио кривично дело трговина утицајем и злоупотреба службеног положаја.

Д. Ј. је осумњичен да је 1. новембра ове године службенику у Полицијској станици Звездара рекао да не предузима мере из своје надлежности према једном мушкарцу, за којим је била расписана потрага због кривичног дела насиље у породици.

Утврђено је да се у том случају није поступало у складу са законом, а против 36-годишњег полицијског службеника је поднета кривична пријава.

Заменик начелника у београдској полицији Д. Ј. осумњичен је и да је у 16 ситуација неовлашћено приступао подацима грађана у систему МУП-а и те податке давао "трећим лицима".

Њему је одређено задржавање до 48 часова, после чега ће, уз кривичну пријаву, бити приведен Вишем јавном тужилаштву у Београду.

МУП је саопштио да је у више одвојених акција ухапшено још девет особа, у циљу сузбијања финансијског криминала и корупције.

Против још четири особе поднете су кривичне пријаве у редовном поступку.

Међу осумњиченима су, поред Д. Ј., још два полицијска службеника, бивши руководилац у "Телекому Србија", овлашћено лице Синдиката железничара Србије, бивше одговорно лице Комерцијалне банке и други, саопштио је МУП.

Они се сумњиче да су извршили више кривичних дела од 2013. године до данас и да су оштетили буџет Републике Србије, правна и физичка лица за више од милион евра.

Осумњичени су за кривична дела трговина утицајем, злоупотреба службеног положаја, примање мита, злоупотреба положаја одговорног лица, удруживање ради вршења кривичног дела, пореска утаја и недозвољен промет акцизних производа.

 Овде можете погледати цело саопштење о акцији МУП-а

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи