Оптужница против градоначелника Новог Брда

Против Светислава Ивановића, градоначелника општине Ново Брдо, Основно тужилаштво у Гњилану је подигло оптужницу због наводне злоупотребе службеног положаја.

Светислав Ивановић у изјави за РТВ КиM каже да не зна ништа о подизању оптужнице, али да је био на разговору код тужиоца. 

Према наводима оптужнице од 15. новембра прошле године, Ивановић је као службено лице, у својству градоначелника општине Ново Брдо, прекорачио овлашћења у вези са функционисањем два ловачка удружења и тиме наводно узроковао материјалну штету од 12.200 евра, објавио је портал Kallxo.

"Због ловачког удружења сам био код тужиоца, а за остало не знам о чему се ту ради. Ми имамо једно ловачко удружење, а још једно хоће на силу да се убаци. Ловачка удружења имају нешто међусобно, па хоће ту да увуку и општину", рекао је Ивановић за РТВ КиМ.

Ивановић тврди да у Новом Брду постоји ловачко удружење Стара Каљаја (Тврђава), али да су након избора прошле године из Удружења Вук изашли у лов и да су их ловци из Удружења Стара Каљаја спречили у томе.

Председник Општине тврди да је тада дошло до сукоба између чланова два удружења те да је он покушао да реши ту ситуацију. 

А решио је тако што је потписао сагласност да до приватизације функционише Удружење Стара Каљаја.

Приштинска Коха подсећа да је Ивановић марта прошле године од истог суда у Гњилану новчано кажњен са 4.500 евра за кривично дело злоупотреба службеног положаја и конфликт интереса.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво