Тужилаштво: Бранку Лазаревићу не мање од три године затвора

Тужилаштво за организовани криминал затражило је у завршној речи од суда да некадашњег шефа кабинета министра унутрашњих послова Бранка Лазаревића прогласи кривим због одавања поверљивих полицијских информација криминалној групи оптуженог Дарка Шарића и осуди га на казну не мању од три године затвора.

У завршној речи на поподневном суђењу, заменик тужиоца је предложио и да суд адвоката из Новог Сада Радована Штрбца осуди не мање од две године затвора.

Казне не мање од годину дана затвора тужилац је тражио за полицајца Бориса Гару и Родољуба Радуловића званог Миша Банана, који је у бекству и коме се суди у одсуству.

Заменик тужиоца је истакао да је током суђења доказана кривица све четворице.

За кривично дело одавање службене тајне, за које се терете у овом случају, запрећена је највиша казна од пет година затвора. 

Оптужени се терете да су током 2008. и 2009. преносили поверљиве полицијске информације Шарићу пре покретања званичне истраге за шверц кокаина у октобру 2009. године.

У оптужном предлогу се наводи да је Гара преносио кључне податке Лазаревићу о праћењу Шарићеве групе, након чега је Лазаревић те информације прослеђивао Штрпцу и Радуловићу, а они Шарићу. 

То поступање је, како сматра Тужилаштво за организовани криминал, угрозило истрагу полиције, јер су припадници Шарићеве групе променили дотадашњи начин комуникације. 

Шарићу ће након поновљеног суђења у понедељак бити изаречена пресуда поводом оптужби за кријумчарење кокаина.

Суди му се за прање пара у другом поступку.

број коментара 0 пошаљи коментар