Притвор због претњи Вучићу

Виши суд у Београду одредио је притвор до 30 дана Новосађанину Ђури Тркуљи, осумњиченом да је преко "Твитера" претио смрћу председнику Србије Александру Вучићу и најављивао отмицу члана његове породице.

Ђура Тркуља је током саслушања у тужилаштву признао да је извршио два кривична дела угрожавање сигурности која му се стављају на терет, тврдећи да је то учинио под утицајем медикамената.

Судија за претходни поступак Вишег суда у Београду донео је решење којим је окривљеном одредио притвор због постојања околности које указују да ће у кратком временском периоду поновити кривично дело, прецизирала је за Танјуг портпаролка суда Бојана Станковић.

На ово решење има право жалбе кривичном ванпретресном већу суда у року од три дана.

Поступак против Тркуље води Тужилаштво за високотехнолошки криминал јер је дело извршено путем друшвених мрежа.

Мадији су јуче пренели да су претње упућене са профила @AgentStrani, а да је корисник који стоји иза њега Ђуро Тркуља.

Он је на саслушању пред тужиоцем у својој одбрани навео да је "свестан да је направио глупост" и исказао је жаљење због тога, наводећи да је твитове писао под утицајем лекова које је пио по савету лекара због депресије.

"Вучићу Александре, у мени не живи страх од тебе, чега сам сигуран да си свестан; Отићи ћу један корак даље кроз најаву да ће наредних дана нестати неко теби (породично и криминално) веома близак. Моја јединица не прави грешке", написано је на том Твитер налогу.

"Вучићу Александре, твој страх од мене (нас @TheMossadIL) је наравно оправдан. Свакога секунда док лично не станем пред тебе, живи у страху – како си судио биће ти суђено. Моја реч стоји", пише у другом твиту.

Аутор је упутио претње путем твитова и министру Небојши Стефановићу и новинару Пинка Дамиру Хајдановићу.

Ухапшен је у уторак, 4. децембра.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво