Откривена лабораторијa за узгој марихуане у Нишу, ухапшене две особе

Припадници Министарства унутрашњих послова у Нишу открили су лабораторију за узгој марихуане у вештачким условима и ухапсили В. П. (1983) и М. М. (1983), због постојања основа сумње да су извршили кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога.

Полиција је у стану и другим просторијама В. П. пронашла лабораторију са 27 саксија канабиса, укупне тежине 5,2 килограма и пратећом опремом, 150 грама марихуане, семенке канабиса, вагицу са траговима опојне дроге и новац за који се сумња да је стечен продајом наркотика. 

У соби његовог шездесетједногодишњег оца пронађена је кеса са семенкама канабиса тежине 184 грама, ловачка пушка и 133 метка различитог калибра.

М. М. се сумњичи да је заједно са В. П. узгајао и продавао марихуану, а у претресу његове куће пронађено је око 67 грама марихуане, један пиштољ и пет метака.

Полиција је привела и још две особе осумњичене да су од В. П. куповале дрогу, четрдесетчетворогодишњу жену код које је пронашла пакетић са мањом количином марихуане и четрдесетпетогодишњег мушкарца код ког су нађени пакетићи са мањом количином марихуане и хашиша.

По налогу Вишег јавног тужилаштва у Нишу, В. П. и М. М. ком се на терет ставља и недозвољена  производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја, одређено је задржавање до 48 сати након чега ће, уз кривичну пријаву, бити приведени тужиоцу.

По налогу надлежног тужилаштва, против шездесетједногодишњег мушкарца биће поднета кривична пријава за кривична дела неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога и недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја.

Против двоје купаца, по налогу надлежног тужилаштва, биће поднета кривична пријава у редовном поступку за недозвољено држање опојних дрога.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво