Вукотићу 15 месеци затвора због лажног пасоша

Други основни суд у Београду осудио je Јовицу Вукотића, кога медији повезују са црногорским "шкаљарским кланом", на 15 месеци затвора због коришћења фалсификованог македонског пасоша са његовом сликом, али на име Георги Андонов.

Суд је, такође, Вукотићу продужио притвор у којем је од средине септембра, након што је депортован из Турске.

Тужилаштво и одбрана имају право жалбе на данашњу пресуду.

Вукотић, који се повезује са црногорским "шкаљарским кланом", у притвору је због опасности од бекства и бојазни да би могао да понови кривично дело.

На почетку суђења Вукотић је негирао да "вођа шкаљарског клана", није порицао да путовао са лажним пасошем, али је тврдио да га је користио у државама ван Србије како би избекао малтретирање по аеродромима.

Вукотић је ухапшен 10. септембра у турском летовалишту Анталија са фалсификованим македонским пасошем на име Георги Андонов и већ сутрадан је депортован у Србију.

Грчка је за њим расписала међународну потерницу због шверца дроге, а Црна Гора га сумњичи за утају пореза због чега је недавно саслушан у Београду.

Он има и српско и црногорско држављанство, а због лажних докумената је протеран из Турске, односно депортован у Србију.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи