Секретарици Оливера Ивановића одређено полицијско задржавање

Силвани Арсовић, секретарици убијеног Оливера Ивановића, одређено је полицијско задржавање до 48 сати, уз образложење да је осумњичена за "помагање у извршењу кривичног дела тешко убиство", пренео је РТС-у њен адвокат Добрица Лазић.

Истражне јединице косовске полиције су, око 11 сати, спровеле Силвану Арсовић на саслушање у Приштину, после чега јој је одређено задржавање. Адвокат Добрица Лазић каже да ће она пред тужиоца бити изведена сутра.

"О притвору ће одлучити тужилац, након саслушања. Полицијско задржавање је одређено без било каквих доказа, који би упућивали на основану сумњу да је Силвана Арсовић извршила било какво кривично дело", рекао је Лазић.

Силвана Арсовић је већ три пута давала исказ у вези са убиством Оливера Ивановића. 

"Не знамо зашто је одведена у Приштину, зашто саслушање није обављено у Косовској Митровици и због чега су је одвели када је већ три пута давала исказ у вези са Оливеровим убиством", рекла је функционерка СДП-а Ксенија Божовић дописнику РТС-а.

Претходно, припадници специјалне јединице косовске полиције ухапсили су у северном делу Косовске Митровице три мушкарца доводећи их у везу са Ивановићевим убиством.

На захтев тужиоца, ухапшени Марко Рошић, Недељко Спасојевић и Драгиша Марковић налазе се у једномесечном притвору у затвору високе безбедности у Грдовцу код Подујева.

Српска листа оценила је да се најновијим хапшењем и неоснованим притварањем Силване Арсовић која је, како наводе, позната као искрен пријатељ убијеног Оливера Ивановића, наставља институционално насиље и притисак на Србе на Косову и Метохији.

"Циљ овог неоснованог лишења слободе је покушај да се пажња јавности скрене са одлуке косовских институција да се забрани дистрибуција робе на северу Косова и Метохије и тиме Србима отежа живот и грађани застраше и приморају да напусте своја огњишта", пише у саопштењу.

Међународним институцијама упућен је апел да спрече "насилничко понашање косовских институција према Србима", а грађани су позвани да остану суздржани на провокације, како не би дали повода за било какво насиље.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво