Кријумчарени парфеми и гардероба на Градини

Цариници су у два случаја на Градини, у сарадњи са полицијом, спречили кријумчарење парфема, гардеробе, обуће и додатне опреме за мобилне телефоне, чија је вредност процењена на више од 10.000 евра.

У првом случају је 21. новембра детаљно прегледан камион домаћих регистарских ознака, који је из Турске ка Београду превозио фрижидере, у чијем је товарном делу поред онога што је уредно декларисано, откривено и 50 врећа и кутија пуних кријумчарене робе, саопштила је Управа царина.

Како се испоставило, возач камиона, 40-годишњи Пожаревљанин је негде у околини Софије пресекао царинску сајлу, како би од непознатих људи, који су га претходно позвали телефоном, узео на превоз до Србије непријављену робу.

Како је сам написао у изјави, обећана му је надокнада од 500 евра, која је требало да му буде исплаћена по преласку границе, односно, по примопредаји робе и обављеном послу.

У товару је откривено преко 600 парфема различитих познатих брендова и неколико хиљада различитих одевних предмета, обуће и женских торби. Међу гардеробом је највише било мушких и женских кошуља, хаљина, комплета, тренерки, фармерица, дуксерица, џемпера и различитог веша.

У неколико кутија били су спаковани пуњачи и слушалице за мобилне телефоне.
Постоји сумња да део кријумчарене робе повређује и право интелектуалне својине познатих робних марки, јер на себи има њихове ознаке.

Против возача је покренут кривични поступак, а даљу истрагу у овом случају организованог кријумчарења преузела је полиција.

Други случај се догодио дан касније, када је у камиону новопазарксих регистарских ознака, поред пријављене робе из Турске, намењене увознику у Београду, пронађено и више од 3.000 комада непријављене мушке, женске и дечје гардеробе, веша и чарапа.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво