Буха повукао молбу за условни отпуст, тврди да је преварен

Љубиша Буха Чуме повукао је своју молбу из септембра месеца за условни отпуст из затвора у Сремској Митровици, због чега је отказана седница суда за одлучивање о молби која је требало да буде одржана у уторак.

Први сведок сарадник у Србији је 29. октобра повукао молбу са образложењем да га је преварила управа затвора.

Након Бухиног дописа којим је затражено хитно повлачење молбе, суд је донео решење којим се његова молба одбацује, наводи се у решењу суда у које је Танјуг имао увид.

Бухи су спојене три казне затвора од две године и осам месеци, годину дана и два месеца и још годину дана у јединствену казну од четири године и осам месеци.

Бухи цела казна истиче у лето 2019. године.

Први услов за превремени отпуст из затвора је издржао пошто је одслужио две трећине казне, док други услов захтева позитивно мишљење управе затвора о владању и будућем понашању.

Буха је ухапшен у новембру 2015. године и од тада је стално у затвору, односно притвору или кућном притвору који му се урачунава у затворску казну.

На казну затвора од две године и осам месеци на коју је осуђен због три кривична дела међу којима је и прикривање украденог "ферарија", претња једном полицајцу и ометање истраге, а на 14 месеци због вређања тужиоца.

Буха је био први сведок сарадник у Србији, и сарађивао је са тужилаштвом у случајевима против припадника "земунског клана" и оптужених за убиство премијера Зорана Ђинђића.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво