Хапшења због превара, уцена и крађа

Педесет и три особе ухапшене су у више одвојених акција широм земље због сумње да су починиле преваре, уцене и крађе.

Због ових кривичних дела поднете су кривичне пријаве у редовном поступку против још 38 особа.

Кривичним пријавама, између осталих, обухваћено је и десет малолетних особа, објављено је на порталу МУП-а Србије.

Сви они сумњиче се да су извршили укупно 173 кривична дела из области имовинских деликата.

У Врању су ухапшени А. Н. (34) и С. Н. (38) због сумње да су починили кривично дело уцена.

Ухапшена А. Н., која је дала оглас у часопису Треће око да скида магију, сумњичи се да је оштећене који су је звали, уцењивала да ће изнети у јавност нешто што ће шкодити њиховим породицама, а што је сазнала у комуникацији са њима, уколико јој не уплате новац.

А. Н. је, како се сумња, од оштећених захтевала да јој уплате новац који се кретао од 100.000 до 750.000 динара, док је осумњичени Н. С. потом тај новац подизао у поштама на територији општине Бачка Паланка.

Полиција у Смедереву ухапсила је Н .И. (49) због сумње да је починио кривично дело превара.

Он се терети да је аутомобил марке "рено меган", који је изнајмио у рентакар агенцији у Београду, продао оштећеном за 1.700 евра, представљајући му да се ради о возилу у његовом власништву.

Након тога, Н. И. је потом из рентакар агенције у Ковину изнајмио друго возило марке "рено меган", које је намеравао да прода истом оштећеном за 1.500 евра, али га је полиција у томе спречила.

Осумњиченом је одређено задржавање до 48 сати и он је уз кривичну пријаву приведен Основном јавном тужилаштву у Смедереву.

У Новом Пазару ухапшени су Е. Х. (31) и А. Р. (22) због постојања сумње да су починили кривично дело тешка крађа.

Сумња се да су Е. Х. и А. Р. обили катанац на улазним вратима једног бутика у Новом Пазару, након чега су поломили стакло на излогу и украли већу количину одевних предмета, укупне вредности од око 150.000 динара.

Полиција је приликом претреса стана педесетдвогодишњег мушкарца, против којег је поднета кривична пријава за прикривање, пронашла одевне предмети који потичу из крађе, а које је он како се сумња купио од осумњичених.

У Панчеву је ухапшен Т. А. (36) због сумње да је починио кривична дела крађа и тешка телесна повреда.

Терети се да је из чајне кухиње дечјег одељења Опште болнице у Панчеву од оштећене украо новчаник са документима, новцем и картицама.

Пошто га је оштећен приметила и покушала да спречи, Т. А. се истргао и побегао, да би потом медицинску сестру која је покушала да га заустави на степеницама одгурнуо, услед чега је она пала и сломила руку.

Припадници Министарства унутрашњих послова у Прокупљу ухапсили су С. Б. (18) и Н. С. (18) и поднели кривичну пријаву против малолетника због постојања основа сумње да су починили кривично дело разбојништво.

Они се сумњиче да су 13. новембра 2018. године ушли у један трговински објекат, где је осумњичени малолетник са фантомком на глави и уз претњу пиштољем од раднице захтевао да им преда пазар, што је она и учинила предајући им 143.000 динара пазара.

У Лесковцу је ухапшен су И. С. (43) због сумње да је починио 25 кривичних дела крађа и три тешка крађа, затим једно кривично дело ситна крађа, утаја и превара и једно утаја.

Терети се да је током октобра и новембра ове године крао бицикле из дворишта, ушуњавао се у куће и помоћне просторије и из њих присвајао разне предмете, новчанике, гардеробу, техничку робу.

Полцајци у Београду ухапсили су З. Р. (42) због сумње да је починио кривично дело тешка крађа. Терети се да је замолио оштећеног да га повезе у замену да му он сипа гориво на пумпи.

Искористивши моменат када је оштећени на пумпи изашао да сипа гориво, осумњичени је прешао на возачево место и украо возило.

Он је касније са украденим возилом слетео са пута.

У Бору је ухапшен В. П. (26) због сумње да је починио кривично дело тешка крађа.

Сумњичи се да је из погона топионице РТБ Бор украо 300 килограма електричних каблова чија се вредност процењује на 290.000 динара.

У Бору је ухапшен и З. Р. (34) због сумње да је починио три кривична дела крађе и две тешке крађе. Он је осумњичен да је од троје оштећених из паркираних аутомобила украо техничке апарате и прехрамбене производе, као и да је из једног трговинског објекта украо алкохолна пића, козметику и кондиторске производе.

Зајечарски полицајци ухапсили су Д. Ћ. (29) због сумње да је починио пет кривичних дела крађа.

Терети се да је у периоду од краја септембра 2017. до средине септембра ове године из камиона оштећених физичких и правних лица истакао нафту из резервоара.

У Зајечару је ухапшена и С. Ј. (38) због сумње да је починила кривично дело тешка крађа. Она се сумњичи да је из куће оштећеног, у којој је радила као кућна помоћница, украла 10.730 евра и 400.000 динара.

Припадници Министарства унутрашњих послова у Зрењанину ухапсили су шеснаестогодишњег малолетника због сумње да починио кривично дело крађа.

Терети се да је из куће оштећене, која је њега и још једну особу са двоје деце примила у кућу како би деца пила воде, украо два златна прстена, вредности од око 30.000 динара.

Полицајци у Пожаревцу ухапсили су М. Б. (31) због сумње да је извршио кривично дело тешка крађа у покушају.

Осумњичен је да је ушао у круг једног предузећа кроз отвор на металној огради и насилно покидао резе на катанцу, извршио преметачину и украдене предмете однео у пртљажник возила, које је паркирао у непосредној близини.

Након тога, М. Б. се вратио у круг предузећа, где га је полицијска патрола ухапсила.

У Смедереву је ухапшен Д. М. (18) због постојања основа сумње да је починио три кривична дела тешка крађа.

Терти се да је подесним алатом обијао објекте продавница и предузећа и из њих однео боце са гасом, украсне лампионе, бојлер, бакарне електричне каблове, туш батерије, две спољне јединице за климу и другу робу, чиме је оштећенима нанео штету од око 480.000 динара.

Украдену робу, како се сумња, продао је на отпадима секундарних сировина.

Крушевачкка полиција је, по налогу надлежног тужилаштва, поднела кривичну пријаву против четрдесетпетогодишње жене и четрдесетчетворогодишњег мушкарца због сумње да су починиле два кривична дела крађа.

Они се сумњиче да су у трговинским објектима, на тај начин што је једно седело у инвалидским колицима, а друго их гурало кроз унутрашњост објеката, узимали различиту робу, скривали и износили из продавница, испред којих су потом остављали колица и бежали са украденом робом.

Нишка полиција је, по налогу надлежног тужилаштва, поднела је кривичну пријаву против три особе због сумње да су починили шест кривичних дела тешка крађа.

Сумња се да су двојица мушкараца, старости од 21 и 18 година, и петнаестогодишњи малолетник у периоду од августа до октобра ове године обили просторије три предузећа из Ниша из којих су украли разне каблове и алуминијум, укупне вредности 783.000 динара.

                        Овде можете прочитати саопштење МУП-а Србије

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво