Акција против нелегалне градње, два признања кривице

Настављена је акција санкционисања нелегалне градње. Двојица окривљених у протекла два дана ухапшена и правносназно осуђена на условне казне затвора и новчане казне на основу споразума са Трећим основним тужилаштвом у Београду о признају кривичног дела.

Срђан Прелић осуђен је условно на 14 месеци затвора са роком провере од три године и новчану казну од 100.000 динара због зидања два објекта и после забране градње.

Драган Јовановић осуђен је условно на годину дана затвора с роком провере од четири године и новчану казну од 100.000 динара јер је и поред забране градио објекат на Новом Београду, рекао је Танјугу портпарол тужилаштва Иван Марковић.

Осуђени су због кривичног дела "грађење без грађевинске дозволе".

У протекле две седмице ухапшено је укупно седам особа због нелегалне градње у Сурчину, Новом Београду и Земуну и сви су осуђени на условне затворске казне и новчане казне у кратком року.

Контрола нелегалних грађевинских објеката појачана је од ступања на снагу нових одредница Закона о озакоњењу.

У тужилаштву кажу да озакоњење објекта не искључује кривичну одговорност за већ учињено кривично дело "грађење без грађевинске дозволе", али може да побољша положај окривљеног у поступку и да буде олакшавајућа околност приликом одмеравања казне.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи