Десет месеци од убиства Оливера Ивановића, нема помака у истрази

Лидер Грађанске инцијативе "Србија, демократија, правда" убијен је пре 10 месеци. Помака у истрази нема, нити се о току истраге било ко оглашава. Сарадници и пријатељи Ивановића поручују да су међународним институцијама у Приштини упутили писмо тражећи да утичу на надлежне да изнесу резултате истраге убиства.

Још увек непознати нападач испалио је 16. јануара више хитаца на Оливера Ивановића испред седишта странке у северној Косовској Митровици.

Ксенија Божовић из инцијативе "Србија, демократија, правда" указује да ни десет месеци после убиства не постоји ниједан нови детаљ.

"Не знамо докле је стигла истрага, не знамо ни да ли је саслушан још неки сведок. Нико се по том питању не оглашава, помака нема", рекла је Ксенија Божовић.

Сарадници, чланови породице и пријатељи запалили су свеће на месту где је пре 10 месеци убијен Ивановић и поручили су да су међународним институцијама у Приштини упутили писмо тражећи да утичу на надлежне да изнесу резултате истраге убиства.

"Осим јавних политичких препуцавања, ријалитија слободно и спекулација, институције не раде ништа, никакву информацију не дају ни нама, његовим сарадницима, чак ни члановима његове породице, остају неми", поручила је Божовићева.

"Имају снимке, а без разлога ћуте"

Божовићева је навела да имају незваничне информације од појединих људи из Приштине "да све имају, имају и доказе имају и снимке", додајући да не види разлог зашто се не оглашавају.

Поменула је и то да су јуче путем мејла упутили званично отворено писмо на адресе свих међународних институција у Приштини (Еулекс, ЕУ, Кфор и амбасаде) да их подсете на то да је данас десет месеци од убиства Оливера Ивановића, да их питају шта су урадили и шта су урадиле косовске институције које су они "инсталирали".

"Тражимо од њих да искористе свој дипломатски имунитет и утицај на те институције и врло брзо изађу са било каквом информацијом докле је стигла истрага, ко је наручио и убио Оливера Ивановића, зашто и коме је сметао Оливер Ивановић", напоменула је Божовићева.

На питање новинара да ли су им враћени опрема и ресивери, Божовић је одговорила да им још нису враћени, иако свакодневно апелују и пишу да им се врати опрема.

"Међутим, после наше изјаве да ћемо ми опрему, када је будемо добили, вероватно проследити некој страној лабораторији, где ћемо покушати и ми да извучемо снимке које нам нису дозволили на дан убиства, не само да нисмо добили опрему, већ ни одговор на питање зашто нам опрема још увек није враћена", истакала је Божовићева.

Председник Грађанске иницијативе За наш Звечан Драгиша Миловић рекао је да је добро што је шеф српске дипломатије Ивица Дачић поменуо случај Ивановићевог убиства на седници СБ УН.

Додао је да се сваког дана од Београда, Приштине и представника међународне заједнице мора тражити одговор на питање ко је починио овај гнусни злочин.

"Чини ми се да свих ових 10 месеци покушава да се Ивановићево убиство на неки начин стави по страни, заташка", рекао је Миловић.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво