Суд одбио предлог за укидању притвора Вукотићу

Боривоје Боровић адвокат Јована Вукотића рекао је за телевизију "Вијести" да је суд у Београду одбио предлог да се његовом клијенту укине притвор, додајући да сада чекају одлуку о приложеном јемству коју треба да донесе судија која поступа у предмету, а који се води против његовог клијента због фалсификовања исправа.

Боровић је рекао да би, иако Вукотић формално има српско држављанство, морала реаговати Црна Гора да заштити његова права. Он је навео да је предложено јемство од 250 хиљада евра и стан.

Вукотић, који се повезује са црногорским "шкаљарским кланом", оптужен је за коришћење фалсификованог македонског пасоша, са његовом сликом, али на име Георги Андонов и у притвору је због опасности од бекства и бојазни да би могао да понови кривично дело.

Он је почетком септембра ухапшен у Анталији када је код њега пронађен македонски пасош и тада су га турске власти депортовале у Србију.

Грчка је за њим расписала међународну потерницу због шверца дроге, а Црна Гора га сумњичи за утају пореза због чега је недавно саслушан у Београду.

Друго основно јавно тужилаштво у Београду оптужним предлогом терети Вукотића за продужено кривично дело фалсификовање исправе за које је запрећена казна затвора од три месеца до пет година затвора. 

Тужилаштво оптужним предлогом тражи да га суд осуди на годину и по дана затвора.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара