Ухапшено 14 осумњичених за прање новца

Полиција је ухапсила 14 особа осумњичених да су, као припадници криминалне групе, 2017. и 2018. године оштетили више предузећа за 5.818.125 динара, саопштио је МУП.

Ухапшени су А. К. (1963), из Београда, осумњичен да је организатор групе, М. М. (1956), Б. Т. (1980), З. Д. (1991), П. В. (1953), Д. М. (1973) и В. Б. (1982), сви из Београда, наводи се у саопштењу.

Као припадници групе, ухапшени су и Д. К. (1954), одговорно особа фирме "Сремачки тим" и "Mimi World", С. О. (1962), из фирме "Tatmanc Impex" и "Five Mil Trading", А. Н. (1989) - "Niketal Angro", З. Ј. (1989) - "Ceart Exim", Д. М. (1992), - "Ларики Тим" и "Пинтила", Т. М. (1965) из привредног друштва "Tatmanc Impex", и Ј. К. (1996), из фирме "Ceart Exim" из Београда.

Уплате су, како се сумња, реализоване на рачун привредних друштава под контролом криминалне групе, а по претходно испостављеним фактурама о наводно оствареном промету роба и услуга, наводи МУП у саопштењу.

Након тога, осумњичени су подизали готовину, по основу такође фиктивних рачуна о наводно извршеним уплатама, а потом су га враћали одговорним особама привредних друштава која су новац уплатила, а задржавали провизију у износу од око шест до 10 одсто.

Сумња се да су на овај начин припадници криминалне групе до сада противправно присвојили 5.818.125 динара.

Против још седам особа које су сумњиче за новчане уплате на рачуне фирми, биће поднете кривичне пријаве, најавио је МУП.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво