Осумњиченом за пљачку Саше Поповића продужен притвор

Трећи основни суд у Београду продужио је за још 30 дана притвор Војиславу Стојчићу, сину убијеног полицијског генерала Радована Стојчића, након подизања оптужнице која га терети да је у марту ове године опљачкао породичну кућу власника Гранд продукције Саше Поповића.

Притвор му је продужен на предлог тужилаштва због околности које указују да би у кратком року могао да понови кривично дело, имајући у виду да је и раније био осуђиван за слична дела, речено је Танјугу у тужилаштву.

Суд је такође потврдио формалну исправност оптужнице Трећег основног тужилаштва и проследио је одбрани на одговоре.

По добијању одговора односно истека рока за одговоре, суд ће одлучити да ли ће оптужницу потврдити, након чега ће моћи да почне суђење.

Тужилаштво је подигло оптужницу у четвртак и предложило суду да Стојчића осуди на казну од четири и по године затвора.

Стојчић се терети за кривично дело тешка крађа, јер је, како се наводи у оптужници, из куће однео сатове и накит који су комисионим вештачењем процењени на 12.613.800,00 динара.

Поповић и његова супруга Сузана сведочили су почетком септембра у истрази која је спроведена против Стојчића, а власник Гранда је након тога тужилаштву доставио спецификацију украдених сатова са одштетним захтевом од 142.000 евра.

Стојчић се терети да је 8. марта прескочио ограду висине око 2,5 метара и ушао у двориште, а потом и у кућу Поповића која је била откључана и у којој у том тренутку није било никога.

Потом се попео на спрат куће и извршио преметачину спаваће собе одакле је, према оптужници, однео златни накит, дукате, као и осам мушких ручних сатова и један женски.

Стојчић је ухапшен 16. августа и од тада се налази у притвору.

Он је на саслушању негирао пљачку код Поповића и тужжиоцу рекао да му је "све наместила полиција због оца" и да су му докази подметнути.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 14. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара