Хапшење због пореских махинација, оштећен буџет за 6,6 милиона динара

У заједничкој акцији инспектора Пореске полиције и Министарства унутрашњих послова, а по налогу Основног јавног тужилаштва у Зрењанину ухапшено је одговорно лице привредног субјекта из Сремске Каменице због постојања основане сумње да је извршио кривично дело неоснованог исказивања износа за повраћај пореза и порески кредит у износу од 6,6 милиона динара.

На основу лажних фактура о пруженим услугама у ПДВ пријавама за мај и јун 2017. године, осумњичени је приказао неистините износе претходног ПДВ-а, које је искористио за порески кредит чиме је умањио своју пореску обавезу и оштетио буџет Републике Србије за 6,6 милиона динара, саопштила је Пореска управа.

Осумњиченом лицу је одређена мера задржавања до 48 сати, а уз кривичну пријаву је приведен Основном јавном тужилаштву у Зрењанину ради саслушања.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи