Градина, откривено непријављених 170.000 евра

Цариници су у сарадњи са граничном полицијом на прелазу Градина у три наврата спречили пренос непријављених девиза у износу од скоро 170.000 евра, саопштила је Управа царина.

Један девизни прекршај откривен је јуче када је на ред за редовну царинску контролу при изласку из земље пристигао ''мерцедес'' немачких регистарских ознака којим је путовао 41. годишњи турски држављанин са још једним сународником.

Иако су изјавили да код себе имају 10.000 евра, детаљним прегледом утврђено је да се у појасу везаном око струка сувозача налази чак 140.000 евра, који нису пријављени.

Код возача је пронађено 9.000 евра, те је од укупне суме од 149.000 евра, путницима враћен износ од по 10.000 евра што је дозвољени лимит који може да се преноси преко границе без пријављивања, док је 129.000 евра привремено задржано.

Том прекршају претходио је сличан сценарио на истом прелазу када је спречен још један покушај преноса непријављених девиза.

Куриозитет је да су прекршиоци исте националности и годишта као и путници затечени у претходном прекршају, као и да су обојица изјавила да имају да пријаве само 10.000 евра.

Цариници су детаљним прегледом "бе-ем-веу" француских регистарских ознака у торбици која се налазила у наслону за руку између предњих седишта открили 35.000 евра, од којих им је враћено по 10.000 евра.

Последњи девизни прекршај откривен је у касним вечерњим сатима када је у "бе-ем-веу" бугарских регистарских ознака, којим је путовао 31-годишњи држављанин Бугарске, задржано 7.000 евра који су прелазили дозвољени лимит, наводи се у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се