Оптужница за пљачку куће Саше Поповића

Треће основно тужилаштво у Београду подигло је оптужницу против Војислава Стојчића, сина убијеног полицијског генерала Радована Стојчића Баџе, којом га терети да је у марту ове године опљачкао породичну кућу власника "Гранд продукције" Саше Поповића, сазнаје Танјуг.

Тужилаштво је предложило суду да Војислава Стојчића осуди на казну од четири и по године затвора.

Стојчић се терети за кривично дело тешка крађа, јер је, како се наводи у оптужници, из куће однео сатове и накит који су комисионим вештачењем процењени на 12.613.800,00 динара.

Поповић и његова супруга Сузана сведочили су почетком септембра у истрази која је спроведена против Стојчића, а власник Гранда је након тога тужилаштву доставио спецификацију украдених сатова са одштетним захтевом од 142.000 евра.

Стојчић се терети да је 8. марта прескочио ограду висине око 2,5 метара и ушао у двориште, а потом и у кућу Поповића која је била откључана и у којој у том тренутку није било никога.

Потом се попео се на спрат куће и извршио преметачину спаваће собе одакле је, према оптужници, однео златни накит, дукате, као и осам мушких ручних сатова и један женски.

Стојчић је ухапшен 16. августа и од тада се налази у притвору због опасности да би у кратком року могао да понови кривично дело, имајући у виду да је и раније осуђиван.

Тужилаштво је и у оптужници предложило да му се притвор продужи по истом основу.

Он је на саслушању негирао пљачку и тужиоцу рекао да му је "све наместила полиција због оца" и да су му докази подметнути.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара