Делибашић чека правоснажну пресуду на слободи

Милош Делибашић, који је у априлу првостепеном пресудом ослобођен оптужби да је био један од организатора криминалне групе одговорне за убиства Николе Бојовића и Милоша Видаковића 2013. године, пуштен је у петак из затвора где је служио казну због више других кривичних дела.

На ослобађајућу пресуду Делибашићу жалило се Тужилаштво за организовани криминал које заступа оптужницу против њега, па се чека одлука Апелационог суда у Београду.

Делибашић је у петак изашао из затвора у Сремској Митровици пошто је одслужио целу казну.

Наиме, након што га је Специјални суд у Београду ослободио оптужби у априлу и укинуо му притвор у том предмету, Делибашић није пуштен на слободу веће је упућен у затвор у Сремској Митровици да одслужи казне по двема ранијим пресудама за фалсификовање докумената.

Делибашића тужилаштво и даље терети да је заједно са покојним Слободаном Шарановићем организовао криминалну групу и њене припаднике подстрекавао да убију рођеног брата Луке Бојовића, Николу 2013. године у Београду и Милоша Видаковића у Будви исте године.

Тужилаштво је жалбом затражило да се пресуда преиначи у осуђујућу или да се укине и наложи ново суђење.

Против Шарановића оптуженог да је заједно са Делибашићем организовао ову групу поступак је обустављен због смрти јер је у фебруару 2017. године убијен у Будви.

Делибашић је 2016. године, након вишегодишњег суђења, због недостатка доказа правоснажно ослобођен оптужби да је учествовао у пљачки залатаре "Израел дајмонд центар", у Коларчевој улици у Београду 2008. године.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи