Хапшење групе осумњичених за кријумчарење миграната

Полиција је на подручју Ђале и Суботице ухапсила осморо људи због сумње да су чамцима преко Тисе кријумчарили држављане Индије и Авганистана, и омогућили им недозвољен транзит у Мађарску, а затим даље ка земљама Западне Европе.

Припадници Службе за борбу против организованог криминала, у координацији са Тужилаштвом за организовани криминал, у две одвојене акције су ухапсили осам чланова организоване криминалне групе због сумње на недозвољен прелаз државне границе и кријумчарење људи, саопштио је МУП.

Заједничком акцијом припадника Службе за борбу против организованог криминала и полиције у Кикинди, на подручју Ђале, ухапшени су организатор групе Д. Г. (1975) из Врбаса, као и чланови Д. П. (1991) и Д. П. (1964), обојица из Новог Кнежевца.

Такође, остали чланови криминалне групе Б. В. (1968) и Т. Д. (1987), обе из Суботице, Р. Ш. (1974), држављанин БиХ, М. П. (1967) из Бачке Паланке и С. Н. (1971), ухапшени су на подручју Суботице, Новог Сада и Новог Кнежевца.

Сумња се да су они, од почетка септембра до краја октобра 2018. године, омогућили недозвољен транзит за већи број нелегалних миграната - држављана Индије и Авганистана, преко територије Србије у Мађарску, а затим даље ка земљама Западне Европе.

Терете се да су чамцима превозили мигранте преко Тисе и за то добијали надокнаду од око 1.000 евра по групи миграната, коју су делили.

Полиција је код осумњичених пронашла чамац, за који се сумња да је служио за превоз миграната преко реке, четири путничка моторна возила, за која се сумња да су их користили за превоз до реке, као и средства везе.

Такође, заплењене су и сасушене чауре мака, као и фалсификована документа БиХ.

Чауре мака су нађене код Р. Ш. и против њега ће бити поднета кривична пријава за неовлашћену производњу и стављање у промет опојних дрога, док је полиција лажна докумета пронашла код М. П. који ће се теретити и за кривично дело фалсификовање исправе.

Осумњичени ће, уз кривичну пријаву, бити приведени Тужилаштву за организовани криминал.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво