Притвор осумњиченима за превару са становима у Београду

Специјални суд у Београду одредио је притвор до три месеца шесторици осумњичених за продају празних станова у Београду уз лажну документацију, док је одбио предлог тужилаштва за притвор једног осумњиченог.

Портпаролка суда Бојана Станковић прецизирала је за Танјуг да је судија за претходни поступак Посебног одељења за организовани криминал одредио притвор осумњиченима због постојања опасности да ће ометати истрагу утицањем на сведоке.

Истим решењем, одбијен је предлог Тужилаштва за организовани криминал за одређивање притвора према Н. В. као неоснован.

Против наведеног решења окривљени, њихови браниоци, као и Тужилаштво за организивани криминал имају право жалбе у року од три дана кривичном ванрасправном већу.

Тужилаштво за организовани криминал покренуло је раније данас истрагу против укупно 11 осумњичених да су као организована криминална група препродавали празне станове у Београду и предложило да се седморици осумњичених одреди притвор.

Наредба тужилаштва о спровођењу истраге због кривичних дела "удруживање ради вршења кривичних дела" и "превара у саизвршилаштву" донета је против Зорана Ранковића, Александра Лалића, Владимира Милановића, Горана Ђурђевића, Николе Јоловића, Драгана Живковића, Драгана Неговановића, Петра Мишчевића, Јожефа Павлова, Немање Вучићевића и још једне особе која је у бекству.

После саслушања, тужилац је предложио да се у односу на седам окривљених одреди притвор, за двојицу је предложио меру забране напуштања боравишта, док је Петар Мишчевић пуштен да се брани са слободе без мера.

Притвор је одређен за Ранковића, Лалића, Милановића, Јоловића, Живковића, Неговановића.

Како је јуче саопштила полиција, Ранковић је осумњичен да је током 2017. године организовао криминалну групу која је користећи станове на територији града Београда, чији су власници преминуле особе и Град Београд, а на основу фалсификованих докумената, књижила станове у земљишне књиге Републичког геодетског завода (РГЗ) на неког од припадника групе или на лица која су повезана са групом, а потом их продавала испод њихове тржишне цене.

Приликом претреса станова и других просторија која користе осумњичени пронађени су унапред припремљени фалсификовани уговори о купопродаји непокретности, уговори о откупу станова, потврде да су у целости исплаћени станови и више десетина фалсификованих печата државних институција са којима је урађена овера претходно припремљене фалсификоване документације.

Како је утврђено, на овај начин је криминална група стекла противправну корист од 30.000.000 динара, а оштећени су купци, законски наследници преминулих и Град Београд.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво