Настављено суђење жандармима, следеће рочиште 4. децембра

У Вишем суду у Београду настављено је суђење седморици жандарма за напад на Андреја Вучића и Предрага Малог, као и двојицу војних полицајаца, током "Параде поноса" 2014. године. На данашњем рочишту суд je одредио извођење доказа на следећем главном претресу, међу којима је саслушање непосредних руководилаца жандарма тог дана – Сенада Костића и Небојше Анђелковића.

О осталим доказима суд ће одлучити накнадно. Идуће рочиште заказано је за 4. децембар.

Суђење се одржава по налогу Апелационог суда који је укинуо првостепену пресуду. 

На другом рочишту настављеног суђења читани су искази које су оптужени дали у досадашњем поступку.

Седморица жандарма у исказима тврде како су 28. септембра 2014. током одржавања "Параде поноса" поступали у складу са законом и овлашћењима, као и да су средства принуде применили придржавајући се начела најмањих последица.

Тврде да нису познавали Андреја Вучића и Предрага Малог, као и да нису знали да су у њиховој пратњи војна лица.

Наводе да им није најављен пролаз личности у пратњи и да су зато, у складу са овлашћењима, пришли да легитимишу четири лица која су потом одбила да дају документа.

У инциденту до којег је касније дошло, тврде, нису починили кривична дела напада и злостављања и мучења.

Додају да је Тужилаштво током поступка стало на страну четворице грађана који су, како кажу, напали полицију и који су одбили све наредбе Жандармерије.   

Укинутом пресудом били су осуђени на условне казне од шест месеци, са роком провере од две године: Предраг Митровић, Славко Стојановић, Далибор Ђорђевић, Златко Гигић, Бобан Лекић, Митар Милосављевић. На осам месеци условно је био осуђен Драган Савић, док је Раде Матић ослобођен одговорности

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара