Хапшење због кријумчарења миграната

Осам припадника организоване криминале групе која је кријумчарила мигранте ухапшено је у заједничкој акцији Тужилаштва за организовани криминал, Управе криминалистичке полиције и Сталне ударне групе за борбу против кријумчарења миграната.

Та група је од почетка септембра до краја октобра омогућила недозвољен транзит и прелаз већем броју миграната, држављана Индије и Авганистана преко територије Србије у Мађарску, а затим даље ка земљама западне Европе.

Заједничком акцијом Службе за борбу против организованог криминала и ПУ Кикинда на територији места Ђала 22. октобра ухапшени су организатор и два припадника ове криминалне групе, а данас на подручју Суботице, Новог Сада и Новог Кнежевца још пет припадника који су држављани Србије.

Припадници ове организоване криминалне групе сумњиче се да су у месец дана организовали недозвољен прелазак миграната на територији Србије у Републику Мађарску, чамцем преко Тисе, након чега су делили новац од миграната, а у просеку су наплаћивали хиљаду евра по групи.

Током претреса од осумњичених су одузети један чамац који је служио са пребацивање миграната преко Тисе, четири путничка моторна возила коришћена за кријумчарење миграната до реке, као и средства везе које су припадници групе користили.

Такође, одузета је и одређена количина опојне дроге као и фалсификована документа БиХ, наведено је у саопштењу Тужилаштва за организовани криминал.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара