Осам особа ухапшено због преваре са становима

Због постојања основа сумње да су извршили кривична дела удруживање ради вршења кривичних дела и превара у саизвршилаштву ухапшено је осам особа, саопштио је МУП.

Ухапшени су З. Р. (1972), А. Л. (1977), В. М. (1978), Г. Ђ. (1966) Д. Ж.(1987), Ј. П.(1961), Д. Н. (1975) и П. М. (1971), наводи се у саопштењу МУП-а.

Због истих кривичних дела против две особе је поднета кривична пријава у редовном поступку, док се за једном особом интензивно трага.

У акцији су учествовали припадници Министарства унутрашњих послова, УКП, Службе за борбу против организованог криминала, у сарадњи са Тужилаштвом за организовани криминал у Београду.

Ухапшени З. Р. је осумњичен да је током 2017. године организовао криминалну групу која је користећи станове на територији града Београда, чији су власници преминуле особе и Град Београд, а на основу фалсификованих докумената, књижила поменуте станове у земљишне књиге Републичког геодетског завода на неког од припадника групе или на лица којa су повезана са групом, а потом их продавала испод њихове тржишне цене.

Приликом претреса станова и других просторија која користе осумњичени пронађени су унапред припремљени фалсификовани уговори о купопродаји непокретности, уговори о откупу станова, потврде да су у целости исплаћени станови и више десетина фалсификованих печата државних институција са којима је вршена овера претходно припремљене фалсификоване документације.

Како је утврђено, на овај начин је криминална група стекла противправну корист од 30.000.000 динара, а оштећени су купци, законски наследници преминулих и Град Београд.

Осумњичени су, уз кривичну пријаву, приведени Тужилаштву за организовани криминал.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво