Настављено суђење осумњиченима за превару голмана Стојковића

У Специјалном суду у Београду почело је суђење тројици окривљених за превару голмана репрезентације Владимира Стојковића, у вези са продајом плацева на Чукарици, након што је одбијен предлог тужилаштва за изузеће судског већа.

Тужилаштво за организовани криминал је тражило изузеће целог судског већа, јер се оно претходно огласило ненадлежим за овај случај изразивши став да сматра да није реч о организованој криминалној групи, већ да је за овај случај надлежан Други основни суд.

Овај став судског већа побио је Апелациони суд одлучујући по жалби тужилаштва, наложивши да се окривљенима суди пред Посебним одељењем Вишег суда (Специјални суд), јер је тај суд већ потврдио и оптужницу.

Због раније израженог става о кривичном делу овог судског већа тужилаштво је тражило његово изузеће, али је тај предлог обачен као неблаговремен, а на ово решење не постоји право жалбе.

Након ове дискусије, тужилаштво и одбрана су изнели своје уводне речи и доказне предлоге.

Следеће суђење на којем ће оптужени износити одбрану одржаће се 28. новембра.

У овом случају су оптужени адвокат Владимир Ђурковић, некадашњи потпредседник општине Чукарица Урош Јанковић и фудбалски менаџер Мирослав Стефановић.

Ђурковићу се оптужницом на терет ставља "удруживање ради вршења кривичног дела" и "превара", а Стефановићу и Јанковићу само превара.

Детаљи оптужнице нису званично саопштени.

Јанковић, Ђурковић и Стефановић су били ухапшени 7. новембра 2016. године у једном београдском ресторану, приликом сусрета са Стојковићем, који им је, наводно, донео 27.000 евра у једној коверти.

Према кривичној пријави полиције, они се сумњиче да су Стојковићу понудили на продају више парцела на Чукарици које су у власништву физичких лица, а које ће наводно у неком будућем периоду бити атрактивне за улагање и изградњу.

"Осумњичени су оштећеном, како се сумња, презентовали документацију која је садржала неистините податке о власницима парцела, а касније су те неистините податке уносили у купопродајне уговоре, које су оверавали фалсификованим нотарским печатима. На тај начин оштећени је доведен у заблуду да купује земљиште од стварних власника", навела је тада полиција.

Јанковић је приликом саслушања код тужиоца негирао да има везе са кривичним делима која му се стављају на терет.

Полиција је од осумњичених, како је тада саопштено, одузела 27.500 евра за које се сумња да су проистекли из кривичног дела, фалсификовани нотарски печат, фалсификовану документацију, и рачунарску опрему.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи