Хапшења због препродавања празних станова преминулих

По налогу Тужилаштва за организовани криминал, у акцији "Инпорост" ухапшено је десет особа због сумње да су као организована криминална група препродавали празне станове у Београду.

Осумњичени су приведени на саслушање у Тужилаштво за организовани криминал.

Сумњa се да је ова група проналазила празне станове преминулих особа, као и града Београда, те да су правили лажну документацију о стицању власништва над тим становима.

Такве станове су, како се сумња, затим књижили на имена припадника криминалне групе, па их тако укњижене са лажном документацијом брзо продавали за цену испод тржишне и доводили у заблуду купце.

За сада је откривено да су са лажном документацијом препродали празне станове на територијама београдских општина Вождовац, Звездара и Нови Београд.

број коментара 4 Пошаљи коментар
(четвртак, 01. нов 2018, 11:12) - anonymous [нерегистровани]

stanovi

organizovani kriminal ima uporista u strukturama drustva,sto je drustvo siromasnije kriminal bolje cveta.tu su se svi oni ugradili i dobili svoj deo od tudjeg stana.

(среда, 31. окт 2018, 19:23) - goran.s [нерегистровани]

Kako

prazan stan grada Beograda nije vec uknjizen ?
Ili da pojasnim pitanje , gde rade doticna gospoda ?

(среда, 31. окт 2018, 17:21) - Srboljub Petrovic [нерегистровани]

Para vrti...

...gde burgija nece. Eto kako!

(среда, 31. окт 2018, 13:37) - Vlajko [нерегистровани]

Knjižili?

Ko je knjižio stanove sa lažnom dokumentacijom? To je najslabija karika u celoj priči. Kako može da prođe nešto falsifikovano i lažno kod zvaničnih organa?