Вукотић остаје у притвору, одбијена жалба одбране

Виши суд у Београду одбио је жалбу одбране Јовице Вукотића и потврдио решење Другог основног суда којим му је притвор продужен за још 30 дана.

Према потврђеном решењу, Јовици Вукотићу притвор може да траје до 7. новембра.

Портпаролка суда Бојана Станковић рекла је за Танјуг да је жалбено веће суда одбило жалбу Вукотићевог браниоца и потврдило првостепено решење којим му је продужен притвор због опасности од бекства и опасности да би у кратком року могао да понови кривично дело.

Одбрана је жалбом тражила укидање притвора или замену за блажу меру.

Вукотићу је прошле седмице почело суђење због оптужби за коришћење фалсификовање македонског пасоша на име Георги Андонов.

Том приликом Вукотић је негирао да је "вођа шкаљарског клана", како су га прозвали медији, није порицао да је путовао са лажним пасошем, али је тврдио да га је користио у државама ван Србије како би избегао малтретирање по аеродромима.

Друго основно јавно тужилаштво у Београду поднело је суду оптужни предлог против Вукотића којим га терети за продужено кривично дело фалсификовање исправе за које је запрећена казна затвора од три месеца до пет година затвора. 

Тужилаштво оптужним предлогом тражи да га суд осуди на годину и по затвора.

Вукотић је ухапшен 10. септембра у турском летовалишту Анталија са фалсификованим македонским пасошем и већ сутрадан је депортован у Србију.

Грчка је за њим расписала међународну потерницу због шверца дроге, а Црна Гора га сумњичи за утају пореза због чега је недавно саслушан у Београду.

Вукотић има и спрско и црногорско држављанство, а због лажних докумената је протеран из Турске, односно депортован у Србију. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво