Ухапшени због сумњи да су фалсификовали новац

Припадници Министарства унутрашњих послова у Београду у сарадњи с полицијским управама у Крушевцу и Бору и Вишим јавним тужилаштвом у Крушевцу и Београду, ухапсили су пет особа због постојања основа сумње да су извршиле кривично дело фалсификовање новца.

Како је саопштио МУП, ухапшени су: С. Д. (1985) из Пирота, М. Л. (1984) из Београда, М. Д. (1958) и М.Л. (1994) из Неготина, и М. Л.(1980) из Крушевца, док ће против 61-годишњег мушкарца из Београда бити поднета кривична пријава у редовном поступку.

Како се сумња, С. Д. и М. Л. су у кући код Варварина инсталирали опрему за израду фалсификованог новца и одштампали око шест милиона динара у апоенима од 500, 1.000 и 2.000 динара. Новац су затим, ради даљег стављања у оптицај, продавали за одређени проценат осумњиченима М. Д, М. Л. и М. Л.

Претресом куће пронађена је опрема за израду фалсификованог новца и око 4,5 милиона фалсификованих динара у фази израде.

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 сати, након чега ће бити приведени Вишем јавном тужилаштву у Крушевцу, додаје се у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво