Исцурио амонијак у фабрици код Суботице, забрањена производња

У фабрици "Медопродукт" у Таванкуту код Суботице два пута је цурио амонијак због хаварије на расхладном систему. Фабрици је забрањена производња. Нема повређених радника. У комуналној инспекцији тврде да није било опасности по становништво, јавља дописник РТС-а.

У насељу Таванкут код Суботице догодио се еколошки акцидент због цурења амонијака из погона фабрике "Медопродукт".

Комунална инспекторка за заштиту животне средине града Суботице Ксенија Ердег потврдила је данас да је у таванкутском погону у два наврата дошло цурио амонијак због хаварије на расхладном систему.

Повређених радника није било, а "Медопродукту" је до даљег забрањена производња док се не отклони квар.

Инспекторка тврди да није било опасности по становништво Таванкута због цурења амонијака, нити сада због тога постоји претња по здравље и безбедност људи.

У "Медопродукту" се нису оглашавали о еколошком акциденту, а званични телефони фабрике су недоступни или искључени.

Грађани Таванкута су се ових дана жалили на несносан смрад који се шири из фабрике "Медопродукт", која се бави производњом смрзнутог поврћа.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи