Огњеновићу шест година затвора због "Галенике"

Специјални суд у Београду осудио је на шест година затвора бившег директора "Галенике" Ненада Огњеновићa поводом оптужби да је са сарадницима злоупотребом положаја оштетио ту фармацеутску кућу.

Тројица његових сарадника осуђена су на казне од 10 месеци кућног затвора до три године затвора, а четворо њих је ослобођено од оптужби.

Ово је првостепена пресуда на коју и Тужилаштво за организовани криминал и одбрана имају право да се жале Апелационом суду у Београду.

Огњеновић се у овом случају терети за четири кривична дела злоупотреба положаја одговорног лица, а током суђења је негирао дело за које се терети. 

Ово је такозвани случај "Галеника 1", док је "Галеника 2" још у току суђења.

Поред Огњеновића, казна затвора од три године изречена је некадашњем директору "Велефарма" Драгољубу Вучићевићу, а власнику радње "Павловић" Драгану Павловићу изречена је казна од 10 месеци кућног затвора. 

Одговорно лице у привредном друштву "Тргошпед-транс" Милан Владовић осуђен је на годину дана кућног затвора и новчану казну од 90.000 динара. 

Оптужби су ослобођени некадашњи заменик генералног директора "Галенике" Горан Орлић, одговорна лица у привредним друштвима "Фарманари" и "Унихемком" Жељко Јововић и Љубица Прица и проценитељ Жељко Бирманцевић. 

Овај случај покренут је у мају 2013. године, а оптужница је подигнута у новембру. 

Против оптуженог власника занатске радње и привредног друштва "Ливница Јеремић" Миодрага Јеремића и директора "Фарматрејда" Радослава Секулића поступак је обустављен, јер су у међувремену преминули. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 24. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи